To byś sobie oblukał cenę 70-200/2.8 u Sony'ego i cenę ZD 50-200 SWD ;)Cytat:
Zamieszczone przez jones
Wersja do druku
To byś sobie oblukał cenę 70-200/2.8 u Sony'ego i cenę ZD 50-200 SWD ;)Cytat:
Zamieszczone przez jones
http://www.cnet.com/8301-13556_1-9818927-61.html :mrgreen:
BTW na forum Ś.P. KM i SiONY w wątku o teście A700 na DP najważniejsze stwierdzenie, że "Oly znowu dostał po *****" :mrgreen:
A co? nie dostał?Cytat:
Zamieszczone przez C+
tak napisali? dziwi mnie to bo to forum raczej zawsze było przyjazne Olkowi.
A Sony 700 jest naprawdę niezłą maszynką, moim zdaniem mocno niedocenianą. Miewam ją często w rękach i złego słowa powiedzieć nie mogę. Ichniejszy podbijacz DR działa naprawdę dobrze, IS również, wygładzili obraz na wysokich ISO, bardzo, naprawdę bardzo poprawili AF (działał u mnie w pracy w okrutnej ciemnicy z kitowym 70-300).
Może lekko tchnie plastikiem ale ja mam odniesienie do Dziadka.
No i ta ich Bravia zamiast ekranu LCD :mrgreen: Naprawdę nie widziałem podobnej jakości wyświetlacza.
Jak patrzę na kolejne testy, to tak między zuiko a prawdą, zdjęcia są tak porównywalne, różnice są tak małe, że nie ma o czym gadać. E-3 odstaje szumem od reszty, A700 wg. mnie mydli bardziej niż reszta. Chyba lepiej się skupić na szkłach jakie można podpiąć pod puszkę?
Co można podpiąć pod a700? Są jakieś odpowiedniki cenowo/jakościowe dla 12-60? 14-54? 50-200? 11-22? 50? Lampy można wyzwolić radiowo z poziomu korpusu?
jakiś problem maja z mydleniem chyba nawet w rawie :shock:
super bionz wygładza wszystko jak perszing na wysokości lamperii
na plus to fajny DR i całkiem ciekawy kit 16-105mm F3.5-5.6
Powiem Wam, że jakoś nie jestem zachwycony tym, co E-3 prezentuje w jpegach na iso 1600 i wyżej, przynajmniej w tych, które są na dpreview. Ale pewnie w teście, tak jak w przypadku E-410/E-510 okaże się, że zmieniając poziom wyostrzenia i filtru szumów można zoptymalizować jakość obrazu. Na pocieszenie tylko dodam, że to, co prezentuje A700 nie podoba mi się jeszcze bardziej - w Imateście czy innym DxO wyniki będzie miał rewelacyjne, ale to mydło wszystko psuje.
Jakoś na dpreview wszystkie lustra dostają ostatnio metkę "highly recommended" Bez czytania recenzji byłem tego pewien że i A700 tak dostanie.
Dla mnie wniosek jest jeden- aparaty różnią się detalami i w kwestii wyboru coraz ważniejsze są różne "misie" a nie mniej lub bardziej wyraźne przewagi w testach.
Porównując np. to http://www.dpreview.com/reviews/sonydslra700/page29.asp pozwolę mieć sobie inne zdanie.Cytat:
Zamieszczone przez Dag