-
Odp: Jarmark staroci
Bardzo prosto przerabia sie fotosnipera pod cyfrę, tzn. spustem wyzwalasz migawkę ;), tylko ludzie strasznie dziwnie się na mnie patrzyli :lol:.
Te srebrne obiektywy to tylko Jupiter 21M i 37A. Zazwyczaj kupuje obiektywy niesprawne, poobijane z jednym warunkiem - szkła nie uszkodzone mechanicznie. Obydwa miały poniszczony lakier, więc go usunąłem i wypolerowałem. Ot i tajemnica "błyszczących obiektywów".
-
Ale się zrobiło ciekawie :-D Może ktoś jeszcze pochwali się, jakie wspaniałe zabytki skrywają jego szuflady i szafy ;-)
-
Też jestem w posiadaniu fotosnajpera wraz z zenitem 12 XP do tego Jupiter 37 A; helios 77m-4; dwa zenity ET; 2 AGAT'y i 3 smieny - niestety nie pamiętam modeli, dwa takie same i jeden plastikowy - nowszy. Gdzieś mam powiększalnik Krokus, koreksy, kuwety, lampę ciemniową i inne duperelki.
Wiekszość należała do mojego ojca i leży w moim rodzinnym domu na strychu. U siebie mam wymienione obiektywy i zenity.
Taka ciekawostka - fotosnajper był początkowo produkowany dla KGB i był przez te slużby często używany w działaniach wywiadowczych. Było kilka modeli i wersji kolorystycznych (napewno czarny i biały/szary).
Ja mam taki sam jak na zdjęciu przedstawionym przez Saboora. Dobrze się to trzyma zarówno z mikrusem jak i z lustrem nawet jeśli do wyzwolenia migawki używa się spustu aparatu a nie cyngla w kolbie. Nie dało się go dostosować do e-pl1 bo w tym modelu nie działa wężyk. Mam zamiar wyprowadzić pod spust wężyk aby używać z e-620...
Jak znajdę czas zbiorę wszystkie graty i cyknę fotkę..
-
Sepi19: Superancki zestawik!!!
-
2 załącznik(ów)
-
Ech....., u mnie by się nie nudził :cry::wink:
-
Chętnie się pozbędę bo tylko kurz zbiera... Winc jeśliś chętny daj znać na priva.
Ja się uzależniłem od mojego Mamamijowego zestawiku :-)
-
Fotosnajper- rewelacja.:grin:
-
1 załącznik(ów)
No to moich cacek ciąg dalszy:
Tym razem wreszcie M i OM system
Przyznaję że nie jest to jeszcze zestaw docelowy i ostrzę zębiszcza na kilka cudeniek ale nie jest już źle ;-)
Ciekawe czy się spodoba ;-)
https://forum.olympusclub.pl/attachm...1&d=1392677764
-
Pewne że się podoba :grin:
OM był bardzo fajnym systemem- sam w domu trzymam 2 korpusy, a 100mm 2.8 jest jednym z moich ulubionych obiektywów- używam go do dnia dzisiejszego