Odp: Nowe ploty o nowym korpusie
Cytat:
Zamieszczone przez
jagger
Cytat:
Zamieszczone przez
Amigo!
Cytat:
Zamieszczone przez
jagger
a coś o E7 wiadomo? przewidują premierę na fotokinie? pozdrawiam.
Zaufane źródło i trzeba mu ufać :), gdy mówi, że aparat Cztery Trzecie ma być w tym roku. Nie jest aparat hybrydowy, ale po prostu nowy E-7. Będzie na rynku w drugiej połowie tego roku. Dobra wiadomość dla wszystkich tych co mają i cenią sobie obiektywy 4/3 ZUIKO Digital .
Link i komentarze tutaj:
http://www.43rumors.com/ft4-trusted-source-e-5-successor-coming-for-sure/
o! i to jest dobra wiadomość :-) dzięki!!!
jagger - zakładając że E-7 się pojawi, jesteś skłonny wydać na niego 7-8 tys. zł?
Kwiecień zaspokoi trochę naszej ciekawości, co do nowego pena:
http://www.43rumors.com/ft5-new-pen-...in-late-april/
a i Panas coś pokaże...
Cytat:
Zamieszczone przez
Maciek_WM
Kwiecień zaspokoi trochę naszej ciekawości, co do nowego pena:
A OBIEKTYW???
To chyba jedyny system na rynku, który w wieku lat blisko pięciu wciąż nie ma jasnego, podstawowego zooma do wszystkiego. Kotleciarze czekają! Ja też!!!
Cytat:
Zamieszczone przez
Janko Muzykant
A OBIEKTYW???
To chyba jedyny system na rynku, który w wieku lat blisko pięciu wciąż nie ma jasnego, podstawowego zooma do wszystkiego. Kotleciarze czekają! Ja też!!!
Janko, cierpliwi będą nagrodzeni.
Cierpliwości, trzeba wytrwale czekać i może będzie. :-(
Cytat:
Zamieszczone przez
Jan_S
jagger - zakładając że E-7 się pojawi, jesteś skłonny wydać na niego 7-8 tys. zł?
interesuje Cię moja sytuacja finansowa?
Myślę, że tu nie chodzi o kogokolwiek sytuację finansową tylko o zdrowy rozsądek.
Fakt, optyka dobra, ale za 4/3 dać więcej niż za FF i nie mieć komfortu małego rozmiaru i niskiej wagi z m4/3, dla mnie i zapewne wielu innych nie do przyjęcia. jagger, szanuję Twoje zdanie i nie chciałem Cię obrażać, jeśli byś tak to odebrał :-)
Przecież u mnie w wątku jest nowy PEN :-P a Wy gdybacie nad jego wyglądem i co ma :-P
Cytat:
Zamieszczone przez
puciu
Fakt, optyka dobra, ale za 4/3 dać więcej niż za FF
A jesteś w stanie przyjąć, że są dziedziny fotografii, gdzie 4/3 ma zalety nad ff? I to nie są wcale dziedziny niszowe, bo np. fotografia produktu. Oczywiście większość pstrykających zawodowo takie rzeczy używa ff, ale tylko dlatego, że tak wypada, tak robił ojciec i dziadek, taki sprzęt kiedyś był najlepszy i że 4/3 dopiero zaczyna być traktowane poważnie z powodu matryc (a zacznie w pełni z chwilą pojawienia się dobrego zooma).
Jednakże dajcie do wycięcia skomplikowany obiekt z ff i z cztery razy mniejszego 4/3 - grafik od razu wskaże wam w czym woli grzebać.
Cytat:
Zamieszczone przez
jagger
Cytat:
Zamieszczone przez
Jan_S
interesuje Cię moja sytuacja finansowa?
nie, nie o to mi chodzi, bo Twoja sytuacja finansowa to Twoja sprawa...
Pytałem tylko, czy Twoim zdaniem będzie sens zakupu takiego aparatu, zakładając że będzie kosztował 7-8 tys. czyli kwotę, która, jeśli popatrzeć na politykę cenową firmy wydaje się realna.
Cytat:
Zamieszczone przez
puciu
Myślę, że tu nie chodzi o kogokolwiek sytuację finansową tylko o zdrowy rozsądek.
Fakt, optyka dobra, ale za 4/3 dać więcej niż za FF i nie mieć komfortu małego rozmiaru i niskiej wagi z m4/3, dla mnie i zapewne wielu innych nie do przyjęcia. jagger, szanuję Twoje zdanie i nie chciałem Cię obrażać, jeśli byś tak to odebrał :-)
eee tam! ja po prostu odpowiedziałem żartem na żart ;-) pozdro!