Odp: Niczyje czyli bigos fotograficzny PaniNikt
Cytat:
Zamieszczone przez
PaniNikt
Witam i dziękuję za parę słów :).
W kwestii kontrastu, parę razy już słyszałam takie sugestie, pewnie powinnam się poprawić, choć takie widzenie szaro-szare to chyba mam ;)
PS. A czarownice w kolorze gdzieś tutaj są, trochę wcześniej. Na drugiej stronie.
ja nie sugeruje absolutnie niczego, zaznaczylem tylko ze ja bym tak zrobil, nie twirdze ze zdjecia sa zle bo sie nie znam...
2 załącznik(ów)
Dziś o poszukiwaniu rytmu :).
20. Załącznik 76849 21. Załącznik 76850
Cytat:
Zamieszczone przez
PaniNikt
Na pierwszym rytmu braklo jakos,drugie juz tak.Ale filtr zielony lub czerwony byl niezbedny w tym kadrze,zalezy co wiodace,ale skoro rytm to raczej zielony,lub zolto zielony ostatecznie.
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Na pierwszym rytmu braklo jakos,drugie juz tak.Ale filtr zielony lub czerwony byl niezbedny w tym kadrze,zalezy co wiodace,ale skoro rytm to raczej zielony,lub zolto zielony ostatecznie.
Jeden z dwóch to już coś :). Trochę światła zabrakło, kiedy tam przechodziłam. Kiedy nisko świeci, przedzierając się przez drzewa, efekty są ciekawe i bez filtra.
20 mi się podoba.
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Na pierwszym rytmu braklo jakos ...
Nie wiem o jakim rytmie mówisz ale dla mnie, górne "odnogi" gwiazd, robią właśnie rytm.
Na 21, za dużo tych gwiazd.
Chwalę takie rytmy. Bardzo wyraźne rytmy. Też za 20-stką.
"O poszukiwaniu" nie oznacza automatycznie "o znajdowaniu", zwłaszcza w przypadku obiektów wieloramiennych :)))
Ale cieszą mnie Wasze zróżnicowane opinie.
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
20 mi się podoba.Nie wiem o jakim rytmie mówisz ale dla mnie, górne "odnogi" gwiazd, robią właśnie rytm.
Na 21, za dużo tych gwiazd.
No wlasnie nie sa w tzw lini,nie ma ciaglosci,jest krzywo,nie ma rytmu.I to nie wina fotografujacego tego rytma.W tym drugim tez jakos nie w lini(to na wypadek,jak bys odpowiadal:mrgreen:i Tym sie posluzyl:mrgreen:)ale Mala GO(za mala moim zdaniem)gubi troche ten rytm i mamy taki rytm z bemolem.Mniejszy przez mniejsza GO i ten bemol,ale nadal rytm.
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
No wlasnie nie sa w tzw lini,nie ma ciaglosci,jest krzywo,nie ma rytmu.I to nie wina fotografujacego tego rytma.
Jak sam zauważyłeś, to nie wina fotografującego :P)
Pewnie, że rytm nie jest idealny- to nie kolumnada czy arkady ale właśnie mała GO, te niedoskonałości maskuje :)