czy to jest to co się nazywa po naszemu "Zaznaczenie wg koloru" czy jeszcze czegoś innego szukać?
Wersja do druku
To ja może też zaproponuje swoją wersję tej 8. Nie pobierałem orfa bo coś mi wywoływarka świruje, ale wykorzystałem jedno ze poprawionych zdjęć. Zdjęcie modyfikowałem na szybko w PS samym narzędziem "selective colors".
Wniosek taki żeby nad każdym elementem zdjęcia popracować oddzielnie a nie tak ja próbowałem globalnie suwaczkami / krzywymi kręcić....
Taka praca daje najlepsze efekty. Jeśli umiesz jeszcze świrować na kanałach to jesteś PRO ;)
http://www.youtube.com/watch?v=CLJSox4eKmA
Także pozwoliłem sobie pobawić tym zdjęciem i tak bym to widział:
Załącznik 101799
Starałem się bardziej w jesiennych barwach. (Ciekawym jak Mirek zmieniłeś kolor nieba na niebieski)
To mi się tak przypomniało:
Ogłoszono konkurs na obraz "Lenin w Poroninie". Przyszło mnóstwo prac: Lenin na turni, Lenin z fajeczką góralską, Lenin zadumany... Komisja ogląda, a na jednym z obrazów na łóżku leży rozmamłana dziwka, a obok ubiera się jakiś facet. Komisja zdziwiona każe wezwać autora.
- Co to ma znaczyć? - pytają - Kto to jest?
- Ta kobieta to Nadieżda Krupska.
- A mężczyzna?
- To Feliks Dzierżyński!
- A gdzie Lenin !?
- W Poroninie...
Ciekawys??A chcesz do piekla??
Popatrz na screena sam zobaczysz jak to proste jest Trwa kilka sekundZałącznik 101800ale za to niebieski jak byk.
namieszaliście mi w głowie... co jedna wersja to lepsza a każda inna i już nie wiem która najprawdziwsza... a to taki zwykły kadr był...