Odp: Bezlusterkowce vs. XZ-1
Ja mam G-1 i EX-1. Inne modele, ale porównanie w stylu: niewielki aparat vs. jeszcze mniejszy aparat jest w tym przypadku podobne. W Samku fajne jest światło i szerszy kąt widzenia, cała reszta zalet zdecydowanie po stronie G-1. ALE: Szajsung ma w ofercie bardzo podobne konstrukcje do G-1/2/3, chyba nawet tańsze(nX 10 - czy coś w tym stylu). Jakby naszło Was jednak na dodatkowe szkła - to jakość niektórych Szajsungów nie jest zła a ceny przy m4/3 są okazyjne. Fakt, że system Szajsa rozwija się trochę nieśmiało w porównaniu do m4/3 - jakby Koreańczycy mogli ale nie chcieli.
miałem jednego szajsunga pro 815 - nigdy więcej. widziałem ex-1 - nie dla mnie z innych powodów; nad nx-ami g2 ma jedną przewagę - tryb video; nie wiem jak z autofokusem :)
Cytat:
Zamieszczone przez
elrond2000
miałem jednego szajsunga pro 815 - nigdy więce
Ale wiesz, że najprawdopodobniej 815 ze współczesnymi konstrukcjami ma wspólny tylko napis na obudowie?
Obecnie obrażanie się na firmę po kilku latach ma tyle sensu, co wypominanie takiemu jednemu dziadka w wermachcie :)
Cytat:
Zamieszczone przez
elrond2000
miałem jednego szajsunga pro 815 - nigdy więcej. widziałem ex-1 - nie dla mnie z innych powodów; nad nx-ami g2 ma jedną przewagę - tryb video; nie wiem jak z autofokusem :)
Ale Wy tak sobie z dzarrem przy kawce o pierdolach czy na powaznie?
Jak na powaznie, to po co zabierac glos jak sie w lapach nie mialo?
Idac dalej Waszym tropem: mialem w 77' passata, ech kurna swietny pod kazdym wzgledem, a teraz jakies gowno robia...
pozdrowionka
Cytat:
Zamieszczone przez
elrond2000
Czyli zostaje G2 - lepiej już go kup bo znowu się rozmyślisz:wink:
Cytat:
Zamieszczone przez
elrond2000
Co jak co ale Pan Słoik AF miał zawsze dobry.
Cytat:
Zamieszczone przez
Janeczek
Ale Wy tak sobie z dzarrem przy kawce o pierdolach czy na powaznie?
Jak na powaznie, to po co zabierac glos jak sie w lapach nie mialo?
Idac dalej Waszym tropem: mialem w 77' passata, ech kurna swietny pod kazdym wzgledem, a teraz jakies gowno robia...
pozdrowionka
A co jest złego w pierdołach przy kawce? Przecież sam piszesz, że właściwie to wszystko jedno. Skoro wszystko jedno - to już nie można o tym "wszystko jedno" przy kawce albo - że posunę się do ekstremum - herbatce?
raczej w przypadku słoika chodziło o serwis :) trzy razy probówali naprawić w końcu się przyznali i wysłali nowy. co do ex-1 - miałem w łapkach w sklepie dla idiotów;) aparat nie dla mnie :)
Mam G1, EPL-1 i XZ-ta. Każdym da się robić zdjęcia , każdy ma swoje wady i zalety. Bierz G2 jak Ci się on podoba. A za jakiś czas zawsze możesz dokupić lepsze szkiełko.
Pozdrawiam AP.
dobre, apz, dobre. w moim przypadku urobienie żony było książkowe.
1. sprzedaż lustrzanki :)
2. szukanie "idealnego" małego następcy
3. pokazanie xz-1 i kliku kolegów tej klasy (niezadowolenie żony)
4. g2 pasuje jak ulał :) a to że szkiełko się dokupi prędzej czy później też przełknie - w końcu zooma jej braknie :)
pozdrawiam
chętnym zmianie sprzętu polecam tę drogę