Ostrość nie wystąpiła? Jak mam to rozumieć?
Wersja do druku
Jak będzie w zdjęciu exif ,to większość tych informacji pokazuje się OV. Można obejrzeć i wyrobić sobie zdanie, a tak, to są ta tylko dawagacje, prawie jak prognozowanie pogody przez górali. Napisałem, bo zdarza mi się w ten sposób czasem zepsuć część sesji plenerowej ( zEP-1), z powodu źle ustawionego IS lub przypadkiem przestawionego ISO w Penie. Już wiem, że przy tych aparatach trzeba wszystko sprawdzić nim naciśniesz migawkę.
Pozdrawiam AP.
:lol: rozbawiły mnie Wasze komentarze i polemika. To tak jak iść do muzeum sztuki współczesnej i dywagować nad eksponatami "twórców dzieł". Ale do rzeczy. Faktycznie troszkę skróciłem wątek swej wypowiedzi;-). Owa "ostrość" odnosiła się do sampli "optycznych" i opinii na temat "nowego" kita. Chodziło mi o to, iż po kilku wykonanych zdjęciach na ustawieniach fabrycznych nie zauważyłem takiego braku-owej-ostrości. Napisałem również, iż - o ile czas pozwoli- postaram się "postrzelać" trochę w weekend i przedstawić swoje zdjęcia oraz subiektywną opinię na temat tego Olka. Póki co Panowie proponuję troszkę cierpliwości.:-P
Niedługo będzie dostępny grip do E-PL3 wykonany z aluminium, za około 35$
http://www.dpreview.com/news/1108/11...ecEPL3grip.asp
Małą porada: nie mogłem znaleźć trybu LSF (najmniejsza kompresja trybu jpg) dla jotpegów, Olympus ukrył ją głęboko w menu, na stronie 86 dokumentacji opisano jak to zrobić.
Witam, zgodnie z obietnicą;-) przesyłam kilka fotek z Oly-ego. Zdjęcia robione były w większości kitem 14-42 II R oraz dwa 40-150. Aparat w porównaniu- wg. moje subiektywnej oceny-do Pl-1 jest o wieki do przodu pod względem szybkości focusa. Tu Olympus dal radę za co +. O innych wizualnych rzeczach nie bedę się rozwodził, bo było o nich dużo i każdy wie jakie zmiany zaszły. Co do samych zdjęć. Nie bierzcie pod uwagę sposobu kadrowania, ujętych scen etc. Chodziło mi tylko o zaprezentowanie samych możliwości aparatu tzn. "pstryk i...". Ocenę pozostawiam Wam.Ja mam mieszane uczucia-to tylko mogę napisać. Załącznik 54088Załącznik 54101Załącznik 54100Załącznik 54099Załącznik 54098Załącznik 54096Załącznik 54095Załącznik 54094Załącznik 54093Załącznik 54092Załącznik 54091Załącznik 54090Załącznik 54089Załącznik 54102