Odp: Podwodne przygody, czyli Masakrer Torpedo UW foty.
Cytat:
Zamieszczone przez
masakrer
No pewnie, ze wiedziales, bo sam juz od dawna fotografujesz to co ja do niedawna tylko jadlam :mrgreen:
Piękne i powabne są te zwierzątka w wodzie. Kolorowe i powabne... Miękkie serduszko niewieście się w Tobie odezwało.
Dzieci trzeba było od zarania dziejów nakarmić, siebie też, aby przetrwać i tego łańcuszka nie da się przerwać.
A te śliczne zwierzątka, gdyby od tego zależało ich przeżycie i miałyby ku temu możliwości zjadły by Ciebie bez zmrużenia oka...
Bezpiecznego uganiania się za przeżyciami po morskich toniach.
Pozdrawiam. AP.
1 załącznik(ów)
Załącznik 54465
Cytat:
Zamieszczone przez
masakrer
No pewnie, ze wiedziales, bo sam juz od dawna fotografujesz to co ja do niedawna tylko jadlam
:mrgreen:
i to jest właśnie proprzyrodnico pro ekologiczno poznawcza funkcja fotografii :)
Nie dość że ładne to jeszcze diablo inteligentne - o głowonogach mowa...
Może ze skorupiakami bedzie Ci łatwiej - z nimi mniejszy kontakt i jaoś tak łatwiej małża zjeść
niż ośmiornicę...
na wszelki wypadek masz "manual" jak powalić siekaczami ośmiornicę - może sie przyda
Cytat:
Zamieszczone przez
dobas
i to jest właśnie proprzyrodnico pro ekologiczno poznawcza funkcja fotografii :)
Nie dość że ładne to jeszcze diablo inteligentne - o głowonogach mowa...
Dobas, jeszcze do nie dawna moj maz lowil osmiornice. Jest w tym swietny, ale jemu tez serce zmieklo odkad oglada moje zdjecia...teraz mu jakos glupio...:oops:
Powszechnie wiadomo,ze osmiornice sa bardzo inteligentne, nie na darmo maja 8 mozgow...podobno jeden w kazdej konczynie.
To dopiero jest przewaga nad nad nami :wink:
---------- Post dodany o 15:00 ---------- Poprzedni post był o 14:56 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Piękne i powabne są te zwierzątka w wodzie. Kolorowe i powabne... Miękkie serduszko niewieście się w Tobie odezwało.
Dzieci trzeba było od zarania dziejów nakarmić, siebie też, aby przetrwać i tego łańcuszka nie da się przerwać.
Zapewniam cie Andrzeju, ze gdyby cos mnie chcialo zjesc, bez walki na pewno sie nie poddam :twisted:
Spotkalam sie juz z imponujacym egzemplarzem Groupera (niech ktos podpowie jak to jest po polsku) takim ktory wazyl ponad 20kg...tak bynajmniej twierdzil moj instruktor. Okaz byl cudowny, a ja jeszcze wtedy bez aparatu...
Pozdrawiam
Takie o znalazłem: Grouper :mrgreen:
Cytat:
grouper to po polsku granik czarny, ryba żyjąca u wybrzeży Ameryki. Rekordowy okaz został właśnie złowiony przez studenta medycyny i ważył 359,1 funtów tj. ca 160 kg. Wędkarz ten jest tak zazdrosny o swoją wędkarską miejscówkę, że zasłania swoim przyjaciołom oczy kiedy tam płyną.
I takiehttps://forum.olympusclub.pl/images/...on_mrgreen.gif
Świetne zdjęcia. Jestem pod wrażeniem. Tam pod wodą jest bardzo interesujące światło.
4 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
Farensbach
Świetne zdjęcia. Jestem pod wrażeniem. Tam pod wodą jest bardzo interesujące światło.
Masz racje, ze swiatlo jest interesujace i piekne, ale dopiero teraz kiedy sama sie w to bawie zdalam sobie sprawe jak trudno je uchwycic i przekazac.
Niestety pod woda na duzych glebokosciach nie jest tak samo jak na suchym ladzie, musisz panowac zarowno nad sprzetem do fotografowania jak i tym do nurkowania.
Jesli na dodatek sa silne prady to zanim ustawisz sie do zdjecia juz cie znioslo ( ja tak mialam dzisiaj...)
Nie jest latwo i w tym miejscu czapki z glow przed Dropletem i innymi nielicznymi kolegami z OC ktorzy zajmuja sie fotografia UW.
Pozdrwiam wszystkich odwiedzajacych i zapraszam do obejzenia moich pierwszych prob zdjeciowych podczas nurkowania z butla.
Załącznik 54781 Załącznik 54782 Załącznik 54783 Załącznik 54784
4 załącznik(ów)
Kolejna porcja podwodnych foto wariacji.
1.Anemonia Sucata
2. Eunicella Verrucosa
3. ...chyba Sarpa salpa
4.Synodus Saurus...kiepsko wyszedl, ale musialam pokazac jego grozna mine.Taki maly bandyta, ciekawe kto sie odwazy ruszyc jego gwiazdke...:-P
Pozdrwiam
Załącznik 54898 Załącznik 54899 Załącznik 54900 Załącznik 54901
Anemonia Sucata oraz Eunicella Verrucosa swietne.
z poprzedniej wrzutki wszystkie a z ostatniej w sumei tez wszystkie chociaz faktycznie ten strażnik rozgwiazdy najmniej udany, ale na ziemie to mnie powaliło "...chyba Sarpa salpa". Jestem zachwycona. niby nic ale jest rewelacyjne
Cytat:
Zamieszczone przez
masakrer
3. ...chyba Sarpa salpa
No, moja droga :wink: Rewelacja, minimalistzcynie, czysciutko, wrecz sterilnie. Super!
Cytat:
Zamieszczone przez
masakrer
4.Synodus Saurus...kiepsko wyszedl, ale musialam pokazac jego grozna mine.Taki maly bandyta, ciekawe kto sie odwazy ruszyc jego gwiazdke...
Nie, ja bym nie ruszyla :wink: