Odp: Panasonic Lumix G 100-300mm
Cytat:
Zamieszczone przez
banc
Jak sprzedaje coś na allegro to też zbywam wszelkie próby typu "a może taniej na boku". Wystawiam "KUP TERAZ" albo cenę minimalną to wiadomo jaką minimalną cenę chce uzyskać.
Jak wystawiam tutaj na giełdzie to jest więcej miejsca na negocjacje.
nie, nie na boku - po prostu zaproponowałem że jeżeli nie uda się go sprzedać (a po 5 dniach ofert kupna było zero) to przy małej negocjacji byłbym skłonny go zakupić, to wszystko. Po za tym jeżeli ktoś pozbywa się całego systemu, to coś czasem się uda sprzedać lepiej, coś innego gorzej.
Aleście napadli usera za szczerość wypowiedzi. Nikomu nie zaglądam do kieszeni, nie mam takiego zwyczaju, Czasy są ciężkie i rożnie bywa przecież.
I każdy z nas ma inny, własny model kupowania.
Cytat:
Zamieszczone przez
themoth
nie, nie na boku - po prostu zaproponowałem że jeżeli nie uda się go sprzedać (a po 5 dniach ofert kupna było zero) to przy małej negocjacji byłbym skłonny go zakupić, to wszystko. Po za tym jeżeli ktoś pozbywa się całego systemu, to coś czasem się uda sprzedać lepiej, coś innego gorzej.
Ale nawet jak ktoś się wysprzedaje to nie za pół darmo. Nowy obiektyw kosztuje 2399 zł, tu masz o prawie 800 zł taniej i kupujesz od forumowicza a nie od anonimowego alegrowca.
ok. przepraszam że chciałem kupić taniej.
Cytat:
Zamieszczone przez
themoth
ok. przepraszam że chciałem kupić taniej.
Ale to nie o to chodzi, raczej dziwimy się, że Ty się dziwisz, że ktoś nie chciał sprzedać taniej:wink:
Cytat:
Zamieszczone przez
themoth
tak,
widziałem też na allegro G X 100-300 za 1650LPN używkę, ktoś wyprzedawał całe m43 (również w innych licytacjach),
ale nie chciał podjąć rozmowy odnośnie negocjacji ceny nawet o parę złotych, więc odpuściłem.
wg mnie
ani przez chwilę nie wyraziłem zdziwienia - stwierdziłem tylko fakt że odpuściłem
Cytat:
Zamieszczone przez
themoth
wg mnie
ani przez chwilę nie wyraziłem zdziwienia - stwierdziłem tylko fakt że odpuściłem
Odpusciles, bo nie chcial spuscic pare zloty?
Znaczy sie, ze nie chcesz kupic tego szkla, albo czekasz na megaokazje za 500pln.
pozdro
Cytat:
Zamieszczone przez
themoth
wg mnie
Z Twojego posta:
Cytat:
Zamieszczone przez
themoth
tak,
widziałem też na allegro G X 100-300 za 1650LPN używkę, ktoś wyprzedawał całe m43 (również w innych licytacjach),
ale nia chciał podjąć rozmowy odnośnie negocjacji ceny nawet o parę złotych, więc odpuściłem.
można wywnioskować że cena była OK ale ponieważ nie chciał opuścić parę złoty odpuściłeś. Jak widać nie tylko mnie dziwi że parę złotych zadecydowało o niekupieniu fajnego szkła w dobrej cenie.
Ja mogę odpuścić negocjacje z dwóch różnych powodów.
1) Cena (jak dla mnie) znacząco za wysoka.
2) Niepewny towar (brak gwarancji, nieznany stan, przebieg itp.)
Ile chciałeś tej obniżki że odpuściłeś? Chyba nie 10-20zł? Stawiam, że raczej proponowałeś coś 1500zł.
Jak sprzedaje się cały system to jest to kilka (4-5?) przedmiotów. Tutaj stówka tam dwie i 1000zł mniej w budżecie na nowy sprzęt.
My się dziwimy twojemu zdziwieniu.
Tym bardziej, że cena jaką podałeś była bardzo atrakcyjna.
no cóż. żałuję że cokolwiek wspomniałem o straconej szansie, chciałem tylko cokolwiek wtrącić się do dyskusji na temat tego obiektywu i poinformować współ-forumowiczów o zaistnieniu w przeszłości takiej aukcji, bo jestem nim zainteresowany.
Bardzo dziękuję również za interpretację moich wypowiedzi.