2 załącznik(ów)
Odp: W czym nosicie swoje Peny?
Załącznik 57653Załącznik 57654Ja szukałem torby o wyglądzie "niefotograficznym" tak by w czasie przepakowywania nie zwracała uwagi np. w schronisku czy w podróży i póki co znalazłem fajny substytut torby do bezpiecznego przewożenia mojego sprzętu kosmetyczka firmy VauDe o wdzięcznej nazwie VANDA;) (wym. 13 x 18 x 9 cm ) bardzo dobrej jakości materiały dobre wykonanie
To pewnie na cześć tej Vandy, co to Niemca nie chciała :wink:
Cytat:
Zamieszczone przez
micky
Załącznik 57653Załącznik 57654Ja szukałem torby o wyglądzie "niefotograficznym" tak by w czasie przepakowywania nie zwracała uwagi np. w schronisku czy w podróży i póki co znalazłem fajny substytut torby do bezpiecznego przewożenia mojego sprzętu kosmetyczka firmy VauDe o wdzięcznej nazwie VANDA;) (wym. 13 x 18 x 9 cm ) bardzo dobrej jakości materiały dobre wykonanie
Pomysł dobry ale jak to wszystko tam wlazło:)
Cytat:
Zamieszczone przez
ayu
Jest chyba jeszcze taki problem że wszystko się o siebie obija?
Wysłane z SGS-Tapatalk
ale nie ma jak się obijać! pen +szkło opakowany jest w
http://www.youtube.com/watch?v=c_3l9dfpLaU,
14-45mm zamiennie z 45mm ma miękki pokrowiec do obiektywu, metz 28AF tak jak widać na zdjęciu zapakowane w osobne etui, karty pamięci także w etui, zapasowa bateria jest w ładowarce a razem z kablem w małym bawełnianym woreczku sam się zdziwiłem że to wszystko weszło do germańskiej Vandy;) co do torby to coraz bardziej skłaniam się do Lowepro REZO AW lub podobne ale z pokrowcem
Noszenie torby na ramieniu było dla mnie nie wygodne (szczególnie kiedy ma się małe dziecko). Poszukiwania torby przypinanej do paska od spodni były bezowocne (jedyne, w miarę sensowne, rozwiązanie było z Chin za 500zł). Zrobiłem więc taką samemu. Skóra 2mm, nity itd dostępne z allegro. nity od wewnątrz powleczone są materiałem (żeby nie zniszczyć aparatu). Może nie jest to super estetyczne rozwiązanie, ale, dla mnie, praktyczne.
4 załącznik(ów)
Tatonka Check In - wygrzebana z kosza w katowickim AplinSporcie za jakieś ca. 40zł. Front wzmacniam wsuwając usztywnienie ze starej torby w odsuwaną kieszonkę (4-zdjęcie, suwak za długopisami). Dodatkowo zabezpieczam podobną wkładką dół głównej komory. Do środka wchodzi E-PL3 z tą śmieszną lampką i jest jeszcze sporo miejsca na np. mZD 14-150 (nie posiadam, ale na pewno wejdzie). W kieszonkach pomieszczą się jeszcze ze dwie dodatkowe baterie , karciocha pamięciochy, czy jakieś filtry na obiektywy. Biorę ją wraz takim zestawem w góry i sprawdza się znakomicie.
Na miasto moja kobitka znalazła mi na ciuszku mniejsze cuś z JanSportu. W sumie jakieś 7zł z metką. E-PL3 wchodzi na styk, ze dwie baterie, pasek, szmatka, SDki. Zestaw na co dzień.
PS. Sorki za jakość zdjęć, robione "na szybko":
Załącznik 58573Załącznik 58574Załącznik 58575Załącznik 58576
Ja tam szukam takiej torby, która byłaby na tyle mała, żeby przypiąć ją do paska, a pomieściłaby PENa z kitem i podpiętym VF-2.
Pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez
GrzegorzMaj
Zrobiłem więc taką samemu.
Najbardziej klimatyczna w całym wątku ;-)
Cytat:
Zamieszczone przez
grizz
Poszukiwanie czego było bezowocne? Przecież zdecydowana większość toreb ma szlufkę do paska...
Chodziło mi o to, żeby nie wyglądało to na Nerkę pana Kazia, i było w miarę małe, a każda materiałowa torba, która jest na rynku jest większa od skórzanej, bo musi mieć gąbki, zamki, kieszonki, siateczki.. itd.
To jest ta którą kupiłbym:
http://z-kin.com/collection_noah.php
na etsy jest niewiele, a w przypadku m43, które jest spore w porównaniu do kompaktów, torba powinna być robiona pod wymiar:
http://www.etsy.com/search/handmade/...ery&ship_to=PL