Dwójka,fajnie uchwycony moment.
Wersja do druku
Dwójka,fajnie uchwycony moment.
62. bardzo mi się podoba. Świetne zestawienie "tradycji" z nowoczesnością. :wink:
przeglądam cały wątek i nie ukrywam że tak profesjonalnego podejscia do foto dawno nie spotkałem. Samokrytyka na najwyższym poziomie zdjęcia które pokazujesz są naprawdę wielkie, zazdroszczę tobie oka i refleksu na palcu ;)
Dziękuję wszystkim za opinie i komentarze :)
Co do samego podejścia do fotografii to jest ono czysto hobbystyczne.
Jest czymś co robię dla przyjemności i mogę spokojnie eksperymentować
nie myśląc co to by było gdyby nie wyszło ;)
Oczywiście cieszę się jeśli efekty tej zabawy podobają się mnie, znajomym czy też forumowiczom.
Komentarze i opinie także cieszą (zwłaszcza te pozytywne ;) ) ponieważ pozwalają spojrzeć na swoje zdjęcia oczami innych.
Poprawić coś czy nauczyć się czegoś nowego, by następne zdjęcia były lepsze.
Przede wszystkim jednak by czerpać radość z fotografowania :)
Pogoda całkiem, całkiem, chęci są tylko czasu jakoś zawsze brakuje.
Ostatnio zakupiłem pierścienie pośrednie z zamiarem pobawienia się w amatorskie makro.
Oczywiście najpierw były testy w domowym zaciszu na różnych mniejszych przedmiotach ale nie kupiłem ich po to by pstrykać monety czy oczka w pierścionkach żony ;)
Niestety jak to często bywa, plany weekendowe w zderzeniu z twardą rzeczywistością spowodowały, że czasu na plenerowe próby zostało niewiele. Stąd szybki pomysł by przejść się wzdłuż pola z nadzieją, że trafią się jakieś kwiatowo-robalowe modele ;)
Kilka zdjęć udało się zrobić, ale żeby nie drażnić robalonielubnych wstawiam tylko trzy w tym jedno bez robali ;)
Wszystko zrobione k-x + M50/1.7 przymknięte do f4 i w dwóch pierwszy dodatkowo średni pierścionek.
Jak na pierwsze próby bardzo udane to makro :grin: Najbardziej to pierwsze mie się podoba. Drugie w sumie też bardzo fajne. Tylko te pająki... Brrrrr :???:
Pzdr. L.
Przyznam się, że na co dzień fanem robactwa też nie jestem i mój kontakt wiąże się głównie z ich tępieniem ;)
Tu jednak zrobiłem wyjątek. Niech mają coś od swego krótkiego życia ;)
Z pajaczkiem niezla fotka.
Bardzo przyjemnie się Twoje foty ogląda (no może oprócz tej z pająkiem i jego ofiarą - trafiłem na nią podczas posiłku :D) - ogólnie dobra robota ;)