Odp: M.ZUIKO DIGITAL ED 9-18mm 1:4.0-5.6
Ciekawe czy epicure bywa w kosciele? nick mi sie kojarzy.... przepraszam za oftop...
Jerry,
dziekuje za przypomnienie technikologii, teraz juz sobie przypominam dlaczego moje obserwacje byly sluszne, cos tak wlasnie kojarzylem, ze wraz z ostatnim softem G1 dodali z marszu jakas tam korekte CA dla szkiel, niestety inni tego nie moga pamietac, poniewaz w owym czasie byli na stanowisku negowania mikrusow i wieszania na nich ....
pozdrawiam serdecznie
Janek
A tu obiecane kilka zdjęć z tego szkła. Niestety, póki co Lightroom nie obsługuje RAWów z G3, więc wszystko sa to JPEGi z puszki (niektóre lekko dokadrowane). Idealna kombinacja do takich fotek wg mnie. A dwie pierwsze pokazują o co mi chodzi, jak mówię "szerokie macro". Jasne, że to nie jest typowe macro, ale robaczka wkomponowanego na szerokim tle można fajnie zrobić
PiterM, dobre zdjęcia, najważniejsze to dobrze wykorzystać potencjał sprzętu. Pierwsze i trzecie bardzo mi się podobają. :)
1,2,a 3 super! no i jeszcze przedostatnie mocne!
Niesmialo zapytam: bywasz w 3miescie?:)
pozdrawiam serdecznie
Janek
Dzisiaj chciałem uruchomić "dorosłe" 9-18 przez MMF-2 wspólnie z E-PL3 w cerkwi w Kwiatoniu. W cerkwi ciemnica, jak to w cerkwi - no i porażka. Wyostrzył tylko 2x. Dobrze że miałem 12/2,0
Na zewnątrz, przy słoneczku nie było żadnych problemów.
Zawsze mogłeś przestawić go na MF, choć wtedy bez statywu ani rusz.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Dzisiaj chciałem uruchomić "dorosłe" 9-18 przez MMF-2 wspólnie z E-PL3 w cerkwi w Kwiatoniu. W cerkwi ciemnica, jak to w cerkwi - no i porażka. Wyostrzył tylko 2x. Dobrze że miałem 12/2,0
Na zewnątrz, przy słoneczku nie było żadnych problemów.
OK, AF się wyłożył w ciemnicy, ale w tych warunkach, przy założeniu, że jest czas i chęci, można chyba bez problemów ostrzyć manualnie?
Cytat:
Zamieszczone przez
Karol
OK, AF się wyłożył w ciemnicy, ale w tych warunkach, przy założeniu, że jest czas i chęci, można chyba bez problemów ostrzyć manualnie?
Właściwie tak, i te na których mi zależało mam. Ale myślałem że lepiej będzie.
Dzień dobry :)
To na początek bo to mój pierwszy wpis tutaj, choć forum przeglądam już jakiś czas...
Wracając do tematu czyli mZD ED 9-18 - czy można to szkiełko gdzieś w dobrej cenie kupić? czytałem na optycznych że Olympus "wpiera" to forum i czasami umożliwia korzystne zakupy. Prawda to czy plotka? a jeśli prawda to jak to działa?
pozdrawiam