Odp: czyszczenie lustrzanki
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Witam w klubie.Tez bez recznika na karku i drugiej reki nie wypije,zawsze mnie sie wiecej wyleje.
Wiesz jak to mówili:
"lepiej trochę wychlapać, niż zapomnieć wypić " :D
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Mam coś na matrycy w lewym górnym rogu zdjęcia, które to będzie miejsce na matrycy p opodniesieniu lustra?
Prawy dół?
Z góry dziękuję AP.
Palca sobie nie dam obciąć, ale chyba tak. Tak czy siak czeka Cię podnoszenie lustra i własnooczne zerknięcie, łatwo wypatrzysz.
Cytat:
Zamieszczone przez
Eddie
Palca sobie nie dam obciąć, ale chyba tak. Tak czy siak czeka Cię podnoszenie lustra i własnooczne zerknięcie, łatwo wypatrzysz.
Dla ułatwienia podpowiem że tryb BULB się przydaje żeby zobaczyć matrycę. Standardowo jest zasłonięta w przeciwieństwie do PENów.
Ja kiedys po takim jedym czyszczeniu najkona powiedzialem, ze nigdy wiecej.
Od pamietnego czasu daje do czlowieka co sie na tym zna i nie mam problemow, nerwow mniej, mniej tez rzecz jasna w portfelu, ale raz na rok mozna sobie zafundowac profi czyszczenie:)
pozdro
Kto zna serwis czyszczący matryce w Krakowie ?
Cześć
Ostatnio zauważyłem na zdjęciach z mojego E-30 ciemne plamy w paru miejscach, które ewidentnie pochodzą od przyklejonych paprochów na matrycy. Gwarancja się już niestety skończyła stąd też moje pytanie.
Czy znacie jakiś godny polecenia serwis w Krakowie czyszczący matryce?
Odp: Kto zna serwis czyszczący matryce w Krakowie ?
Cytat:
Zamieszczone przez
Ogon
Czy znacie jakiś godny polecenia serwis w Krakowie czyszczący matryce?
p. Kadeja, Kraków, ul. Czapskich 1
http://www.fotoserwis.krakow.pl/
Cytat:
Zamieszczone przez
romek1967
Dla ułatwienia podpowiem że tryb BULB się przydaje żeby zobaczyć matrycę. Standardowo jest zasłonięta w przeciwieństwie do PENów.
Ja bym sugerował w lustrzankach - jednak tryb czyszczenia. Migawka zamknie się dopiero po wyłączeniu aparatu (lub padnięciu baterii), a matryca nie jest aktywna w tym czasie.