Cos dla odmiany od kosmicznych tematow
"jej wspomnienie"
Wersja do druku
Cos dla odmiany od kosmicznych tematow
"jej wspomnienie"
Fajnie :)IMHO bez ramki lepiej :)
Praca "wizyta obcych w Gdyni" przypomina mi najnowszy film "strefa 9" czy coś takiego...
a tak w ogóle to odjechane prace :) Gratuluję i zazdroszczę wyobraźni :)
Dokladnie, statek zaczerpnięty wlasnie z dystryktu 9.
Tak na marginesie to ja nie wiem jak spece od efektow go wymyslili i tak realistycznie odwzorowali na filmie. to są dopiero magicy. Ciekaw jestem jak to się robi:)
Oczywiscie Dzieki za mile slowo:)
dr_feelgood to bardzo proste ,na etapie zdjęć kilkanaście kamer + różnego rodzaju techniki jak green czy blue box, + skalowanie. Oprócz tego na planie magicy od wystrzałów wybuchów podpaleń czyli mistrzowie od demolki. zdjęcia dopełniają oświetlacze którzy w sposób dowolny mogą kreować światło i cienie na planie.
W etapie postprodukcji używa się podobnych technik jak Ty w swoich pracach wiec kluczowania, maskowania tylko że na ruchomym obrazku, dochodzi do tego modelowanie 3d, Później wystarczy to połączyć i już film trafia do udźwiękowienia.
Tak sobie myślę ze spokojnie mógłbyś się zainteresować programem Adobe After Effects
z twoimi umiejętnościami w PS spokojnie sobie poradzisz, polecam te stronkę jak nie znasz
http://www.videocopilot.net/
Tak, brzmi naprawde prosto :)
Co do after effects, mialem w reku i mnie obezwładniło, do najprostszych czynnosci nie umialem dojsc. Zrobienie najprostszej animacji na www, nalozenie efektu starego filmu na zdjecie, zajelo mi 3 tygodnie az w koncu znalazlem szablon. I tak rozwalio mi jakosc. Program ma zapewne nieskonczone mozliwosci, ale bez szkolenia u fachowca to ja sie nie pdoejmuje hahaha. Przerosło mnie
dr_feelgood na tej stronce jest prawie 100 zaawansowanych przydatnych toturiali i parę takich podstawowych. Są bardzo dobrze zrobione mimo tego ze AE używam na co dzień to bardzo często tam zaglądam. jak coś to pytaj.
Pozdro
Dzieki Taztaz, zajrze w domku. Musze znalezc wieksze poklady cierpliwosci jeszcze u siebie :D Lubie takie programy ktore moga wszystko... szkoda ze wszystko co wychodzi z adobe nie jest proste w obsludze dla poczatkujacego. Czy to szop czy aftereffects czy inne kombajny.
Myslalem ze zrobienie efektu starego filmu to latwizna,a tu sie okazuje ze klatka po klatce trzeba tworzyc kazdy włosek i plamke.... :) zupelnie jak w szopie no :)
Ups cos serwer mi padl bo fotek ni ma...
powinno ruszyc potem
jako ze sztormowo mamy wiec posyłam Wam morską koperte ze sprawozdaniem, ze wieje jak diabli.
porywy do 10-11 Bf - jak mawiają stare wilki morskie, co to już przyrodzenie mają obrośnięte muszlami (dlatego chodzą szeroko stawiając nogi, żeby ud nie poranić), to już jest tak silny wiatr, że bez względu w którą stronę sikasz, twarz masz i tak mokrą...
Poza tym przy brzegu do wysokości 5 metrów, na pełnym morzy podobno do 7 metrów, w powietrzu +8C, pochmurno, czasem deszcz, czasem deszcz z odrobiną krupy śnieżnej.
Narazie pocztowka przedsztormowa, jak czas pozwoli obrobie cos z ostatniej doby :)
Bardzo podpasował mi "Fashion guard...".