Nie będę się upierał, oceń sam :wink:
Wersja do druku
Ładny obiekt i bardzo ładnie wysycone bw. Fajne zdjęcie ocena w galerii.
powiem tak, prostowałem również przy użyciu linii pomocniczych w PS (nawet b.podobnie rozmieszczonych) i pewnie można lepiej. W tej focie nie najważniejsze były proste kreski... ale chętnie udostępnię surowego rawa i przy najbliższym zlocie stawiam dobre piwko dla zwycięzcy :)
Ostatnie robi wrażenie (pozytywne oczywiście:-)) Fotografia to nie matematyka, choć podejścia są różne, po co to wszystko od linijki mierzyć wrrrr. Czasem lepiej wrażeniowo, bo często to co jest idealnie proste wygląda jakby się waliło i na odwrót również bywa. Moim zdaniem jest dobrze jak jest.
Podoba się ostatni. Zarówno kadrem jak i obróbką.
No właśnie! Moje wrażenie, że jest krzywo nie pozwala mi spokojnie oglądać, zakłóca mi odbiór - tak już mam. To tak jakby w morskim widoku tolerować krzywy horyzont :grin:
W tym przypadku jest krzywe o ok. 1 st., ale mnie to drażni (zwłaszcza w architekturze):-P. Co innego kiedy celowo jest znacznie przekrzywione. Pozwoliłem sobie wyprostować "po mojemu" (bez prostowania perspektywy) i ciut rozjaśnić. Niedużo roboty a zdjęcie od razu inaczej wygląda (przynajmniej dla mnie)
Możemy się umówić na dobre piwko nie czekając na zlot :mrgreen:
Podoba mi się prostowanie Helmutha, ale obróbkę wolę Twoją. U mnie nie jest za ciemno, jest "intensywnie", z pazurem, ale nie za ciemno. W pierwszej chwili zastanawiałam się, czy to nie jest hdr. Ale chyba nie, prawda?