No właśnie- czemu? Kolory u Mirka jakieś weselsze, u Ciebie jakoś ponuro. Naprawdę tak tam było?
Wersja do druku
54.
Załącznik 23287
Dawno nie zaglądałam do Twojego wątku, ale nadrobiłam już zaległości :)
Odnośnie pierwszego szpaka to Helmuth ma rację, ciasno ma na na górze, a z kolei na zdjęciu nieciętym niebo nie dodaje uroku.
Z tym sztukowaniem to może i dobry pomysł, a ciekawi mnie czy dało się podczas robienia zdjęć zmienić jakoś perspektywę, żeby to barwne tło bardziej wychodziło nad główkę ptaszka. No ale to takie moje gdybanie, bo już po ptakach ;)
Co do tej "innej beczki" (czyli zdj. 46-50) to jakoś do mnie nie przemawia, może najbardziej trafia to okno, ale wolałabym je chyba proste. Generalnie te fotki jakoś tak nie bardzo...:roll:
No i nie powiem, niezłą mam zagwozdkę z 51. Jak to nie wycinane? Podrzucałeś kwiatek i tak powstało to zjęcie, tak? Jeśli tak, to ciekawa jestem ile było prób, ja to chyba bym musiała zrobić z 300 ;)
Łódki bardziej mi się podobaja ucięte, a najbardziej obrobione przez Mirka, chociaż Twoja wersja też ma niezły klimat. Ale ja jestem jednak zwolenniczką umiejętnej fotografii niż umiejętnej obróbki. :wink:
Ostatnia fotka ładnie oddaje przestrzeń miejsca, ale przeszkadza mi ten palik od płotka na pierwszym planie, jakoś oko mi do niego leci i nie pozwala kontemplować widoku :) Przesunęłabym bardziej na bok ten płotek, (podczas robienia zdjęcia) chociaż pewnie wiązałoby się to z przechodzeniem przez ogrodzenie, co niekoniecznie mogło być wykonalne. Także znowu gdybam :)
Nie podrzucałem kwiatka wystemplowałem łodyge. Przepraszam jeżeli jeszcze kogoś opis pod zdjęciem wprowadził w błąd.
Balik obok płotka jak najbardziej wykonalne zrobienie zdjęcia z innej perspektywy. Bateria mi padła i po ptokach. (Swoją drogą na jednej baterii robię około 600-700 zdjęć bez używania lampy, po zrobieniu taakiej ilości pokazuję w dalszym ciągu max. naładowaną baterię.... nagle zamienia się na "czerwony" i za ok. 5- 10 zdjęć pada....jeżeli chodzi i trwałość to jest dobrze. Problem jest taki, że nie pokazuje stanu połrozładowanej "środka" etc też tak macie??)
Zdjęcia 46-50 też mi się nie podobają, chciałem poznać Waszą opinię. Zdarzyło się, że zdjęcia, które mi się nie podobały, miały pozytywne komentarze np. motylki, których jest tu mnóstwo dużo lepszych.... zresztą to dział dla uczących się- jakbym miał wrzucać fotki porównując je do zdjęć np z galerii...pewnie nic by się tu nie znalazło. Jest tak, że na początku podobały mi się moje zdjęcia -czym dłużej jestem na tym forum tym bardziej krytyczny jestem -i właściwie teraz z żadnej fotki nie jestem do końca zadowolony, zawsze mogło być inaczej, lepiej etc.
Dzięki za komentarz miło, że zaglądasz do wątku
Pozdrwawiam
Z baterią mam ten sam problem, ja mam e520, nie pokazuje w procentach stanu naładowania baterii. Jedyny sposób to kupić zapasowy aku.
Troszkę z dzisiaj- słonecznie było- nareszcie.......
55
Załącznik 23294
56
Załącznik 23295
57
Załącznik 23297
Okien kolejna próba. W poprzedniej serii proszę zwrócić uwagę na cienie jakie zostawiały pojedyncze chmury- efektownie wyglądało....
58.
Załącznik 23309
59.
Załącznik 23310
Widoki na 56 i 57 bardzo przyjemne i miło sie je ogląda. Z okien to pierwsze poprzez fakturę muru jakoś przyciąga wzrok a na drugim ta załamana rysa zwraca uwagę. Jednak na którymś z okien przydałby się jakiś akcencik który dopełniłby obrazu.
60.
Załącznik 23316
61
Załącznik 23320
60. Naprawdę fajne coś w nim jest.
Ogólnie to zazdroszczę widoków.
Pozdrawiam