Cześć
Ależ genialne fotki pokazujesz, a myślałem, że w tym temacie rządzi tylko mariush :-P
cudnie się to ogląda
pzdr
Wersja do druku
Cześć
Ależ genialne fotki pokazujesz, a myślałem, że w tym temacie rządzi tylko mariush :-P
cudnie się to ogląda
pzdr
Seba,
jak to jest z tym błyskaniem? Wiadomo że jak błyskasz z wyzwalacza to poniżej 1/250 sek nie zejdzesz ( a tak chyba właśnie błyskasz?). W jasny dzień i często pod słońce, masz tak dużo światła że 1/250 sek generuje przysłony powyżej f/11. A na fotach nie widać aż tak dużej GO jaką sugerowałaby przysłona. Używasz filtrów szarych czy rozmywasz tło podczas obróbki? Czy jest jeszcze inna tajemnica?
to zadna tajemnica, wszystko mowie na warsztatach :)
miałeś nie mówić! :P
no to ładnie Ci wychodzi rozmywanie...zwykle wygląda to sztucznie, kiedy robione jest PSie
Ale np foty nr 1 i 2 "samolotowej serii" to rozmycie PeSowe?...coś mi się wierzyć nie chce.
Cóż..
Żałuję, że ślub za 2 tygodnie, a to nie z Tobą dogadałem się odnośnie obsługi tej wyjątkowej dla mnie imprezy.
Bo.. cóż.. fotograf na mój ślub też znany, nawet Twój dobry znajomy (podaje Cię jako znajomego w swoich linkach), też robi dobre foty, jednak.. jak na razie, to mało kontaktowy jest..
Nie ważne. Jakieś prywatne wycieczki tu wyciągam.
Świetne foty. I kropka.
Błyska z czasem takim jakim chce i jest mu potrzebny:)
i mocą taka jaką chce i jest mu potrzebna :)
i fakt to żadna tajemnica nawet nie będąc na warsztatach :)
moment....zapominasz o przysłonie. To że czas sobie może dobrać jaki chce i moc to jasne. Jeśli błyska z wyzwalaczy to może sobie na manualu ustawić maksymalną moc i już.
Ale wspomniałem już o stosunkowo małej GO a to wiąże się w dużym stopniu z otworem przysłony. Żeby wyzwalacze działały musi czas ustawić poniżej 1/200. Chyba....
Chyba że błyska z fotoceli i udaje się to zsynchronizować z duuużo krótszymi czasami.
Albo z sanek w trybie krótkich czasów synchro :). ale to za proste by było.
Sebastian - jak jest?