Dzięki za wykład, jak zwykle bardzo pouczający :mrgreen: :cool:
PS
Wysokoprocentowa? :-P
Wersja do druku
Dzięki za wykład, jak zwykle bardzo pouczający :mrgreen: :cool:
PS
Wysokoprocentowa? :-P
Jako ze temperatura na zewnątrz nie przekonuje mnie do wyjścia z domu i porobienia nowych fotek, postanowiłam odkopać jeszcze kilka z Paryża ;)
27 - Walka z wiatrem ;) (tak, tak, wiem, że nogi ucięte, ale nie było łatwo utrzymać kadr przy takiej wichurze)
28 - Museum d'Orsay
29 - chyba nie trzeba opisywać :P
Generalnie Paryż jakoś bardziej mi podchodzi B&W.
29 bdb niby oklepany temat ale fajnie pokazany mimo,że wieża nie jest pokazana w całości.
Przyznam szczerze, że jestem pierwszy raz, a szkoda. _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Aha 28, jest KLASA.
28 i 29 bardzo fajnie wpadają w oko. Na 29ć to konstrukcja od rollecostera? :D
Tak, to taki nowoczesny rollercoaster :) Jeszcze nikt nie wie jak go używać i straszne kolejki są, żeby się na niego wdrapać :P
A tak serio to zdaję sobie sprawę, że wieża wyszła dość krzywo, ale nijak nie wiedziałam jak się do niej zabrać... Jak ją robiłam od dołu, żeby objąć ją całą to była tak zniekształcona, że w ogóle się tego nie dało pokazać. Z kolei jak ją robiłam z daleka na wprost to było na pierwszym planie multum rzeczy, które ją zasłaniały. To ujęcie jakoś najbardziej przypadło mi do gustu mimo, że jest krzywe :P
29 fajne chmurki, kontrast jest elegancko:)
"Walka z wiatrem" fsymatyczna, nie wiem tylko, czy Ty trzymałas tam aparat czy tę parasolkę ;)
Ta z muzeum jest tematem, który sam lubię fotografować więc napiszę kilka słów. Obiekt ciekawy i wart co najmniej kilku kadrów. Ten, ktory pokazałaś jest całkiem w porządku niemniej troche pomarudzę. ;) Brakuje mi tu staranniejszego wykadrowania, wybrania charakterystycznych, mocnych elementów które w zdecydowany sposób pozwoliłyby ciąć po nich kadr. Brakuje mi też bardziej zdecydowanej obróbki. Konstrukcja ze stali i szkła, jaką jest to wnętrze powinna lśnić zimnym połyskiem pełnym światła, kontrastów i blików.
Nie uważam się za autorytet w tej kwestii, piszę tylko o tym, jak ja widziałbym podobne wnętrze.
Pozwolę sobie również wstawić jedną z moich prób zmierzenia się z podobnym tematem, pozwoli mi to pokazac Ci to, czego nie potrafię wyrazić słowami :)
Centro Vasco da Gama
https://galeria.olympusclub.pl/album...b_v_d_gama.jpg
Ostatnie, z podstawą wieży Eiffla równiez niekonwencjonalne i ciekawe.
Sam dałbym odrobine więcej u dołu ale to twoja bajka i to bardzo ciekawa :)
28 jest pewnie najbardziej poprawne ale nudne,
dlatego mimo ewidentnych błędów z kadrem wolę :
27 za dynamikę
29 za plastykę
rocco,
dzięki za obszerny opis ;) niestety w panujących tam warunkach chyba nie byłabym w stanie uzyskać takiego efektu jak ty (widzę, że na twoim zdjęciu od góry wpada światło). W Musee d'Orsay sufit jest zabudowany, a wtedy gdy ja byłam, pogoda była dość kiepska i przez okna nie wpadały żadne promienie słońca.
Natomiast jestem bardzo ciekawa jakbyś wykardował to zdjęcie na moim miejscu ;) Pokażesz? ;)