no to kolejne zdjecie do krytyki ;)
Załącznik 171821
mam pytanie: moge moje fotki wgrac do zdjecia poczatkujacych, lub ocena zdjec czy skoro mam ten watek to juz nie zasmiecac forum?
Wersja do druku
no to kolejne zdjecie do krytyki ;)
Załącznik 171821
mam pytanie: moge moje fotki wgrac do zdjecia poczatkujacych, lub ocena zdjec czy skoro mam ten watek to juz nie zasmiecac forum?
Grzywkę staranniej przyczesać i błysk w oku uchwycić byś mógł ;)
A tak a poważnie, to nie umieszczaj go w samym centrum kadru. Coś w ten deseń:
Załącznik 171854
tak wiem, zloty podzial, walcze z tym
zawsze o nim pamietam, a wychodzi inaczej ;)
Zwróć się do któregoś z modów.
Swoją drogą zaraportuje posta, to szybciej zauważą ;)
Albo tak:
Załącznik 171868
Jeśli Ci nie wyszedł podział w czasie robienia zdjęcia, zawsze możesz to naprawić w czasie edycji.
takiego zdjecia jeszcze nie robilem ;)
Załącznik 172067
Jedynie to mi się spodobało z ostatnich.
Powodzenia, widać, że zdjęcia już ostre, teraz 'walka' o kadr i coś ciekawego w nim, nie tylko Odyn - którego jak mniemam kochasz niczym członka rodziny, jednak dla pozostałych odbiorców - to ciągle 'tylko' pies, więc aby zaciekawić - trzeba się postarać, inaczej będzie jak oglądanie albumu rodzinnego wujka Staszka, zięcia ciotki Genowefy, córki Stryja Gotfryda, co to poślubił Mariannę...
pozdrawiam,
Kadrowanie zdjęcia z wczoraj za Helmutem, a jeśli byś je powtórzył ok 17 i tak wykadrował to spokojnie możesz umieścić w galerii.
Wybacz, ale nie podoba mi się ton Twojego posta, taki delikatny prztyczek.
Weź pod uwagę, że MB1 dopiero zaczyna swoją zabawę z aparatem. Dopiero nauczył się jak zrobić ostre zdjęcie swojego psa, chce pokazać jak teraz wychodzą zdjęcia a Ty go gasisz, że to tylko pies, zdjęcie do albumu itd. Uważam, że do albumu rodzinnego należy wklejać zdjęcia (nie tylko psa) na których widać, że to wujek Staszek a nie ciotka Józia. Żeby kiedyś nie trzeba było się domyślać, że ta jasna plama w krzakach to pies a nie śmieci pozostawione przez pseudoturystów.
Dopiero po opanowaniu podstaw, będzie mógł popracować nad zaciekawieniem widza, jeśli uzna to za konieczne.
Ale to jeszcze daleka droga, najpierw poprawny kadr a dopiero potem ciekawy. Na razie, jak sam twierdzi, walczy. :wink: