U mnie był bardziej opalony... :D
Fajne ujęcia, to z miśkiem to takie bardziej "artystyczne" :D - jak zrobiłeś takie ładne "winietowanie" po rogach?
ps. pionowe ujęcia bardzo tu pasują, ale i tak się nie przekonam do obracania aparatu 8)
Wersja do druku
U mnie był bardziej opalony... :D
Fajne ujęcia, to z miśkiem to takie bardziej "artystyczne" :D - jak zrobiłeś takie ładne "winietowanie" po rogach?
ps. pionowe ujęcia bardzo tu pasują, ale i tak się nie przekonam do obracania aparatu 8)
git! no a z miskiem to juz wogle mi sie podoba :-)
Duzo w PSie obrabiasz te fotosy?? bo takie wszystkie jakies scieniowane po bokach... czy cosik ;-)
Pewnie zakłada piętnaście filtrów i mu winietują... :wink:
@Vodnik
Spojrzenie jak zwykle niebanalne.
Pozdrawiam
Fotki bardzo ciekawe, ale te pionowe dla mnie wziete za bardzo z gory
Pozdrawiam
@kerry & @Jeronimo winietka robiona albo w PS poprzez odpowiedni gradient albo filtr LightenCenter.
@DraXan tutaj ewidentnie sprzydalby sie aparat z uchylanym LCD. Akurat bylem na rowerze i nie chcialem go zbytnio odstawiac na bok (wiadomo dlaczego). Ale staram sie pamietac o tym, aby robic portrety z poziomu przepony osoby fotografowanej (gdzies wyczytalem ze tak sie powinno robic, chyba ze sie myle to mnie popraw).
Dodam ze "Janko" mial jakies 140 zm wzrostu.
"Janko" jest faktycznie niski, ale bardzo dzielny :-) Poza tym widuje go dosc czesto kolo Mariackiego, takze Vodniczku masz szanse porobic jeszcze lepsiejsze fotki :-)
vodnik napisał ,,Dodalem ordobine ziarna i sam nie wiem co o tym sadzic''
Chyba jednak bez, ziarno w jakiś sposób postarza chłopca, zdięcie jest przesto mniej czytelne. Nadmieniam że zdięcie bardzo Mi się podoba ( ma swój klimat) :)
@vodnik ja gdzies znowu slyszalem ze powinno sie obiektyw miec na osi szyji fotografowanej osoby
ale rozne z tym bywa
Pozdrawiam
To vodnik ma rację :) Ja praktycznie zawsze staram się przyklęknąć robiąc zdjęcie ludziom. Spróbujcie zrobić dla porównania dwa zdjęcia z różnej wysokości, a zobaczycie jaka to róznica. Oczywiście im krótsza ogniskowa, tym ta różnica większa. :!:Cytat:
Zamieszczone przez DraXan