@ pamaru - załóż swój wątek bo fajne zdjęcia robisz i masz się czym pochwalić.
Chyba że masz, a ja nie wiem :-P
Wersja do druku
@ pamaru - załóż swój wątek bo fajne zdjęcia robisz i masz się czym pochwalić.
Chyba że masz, a ja nie wiem :-P
Nie mam wątku swojego, a i jakoś pod ocenę ich dawać mnie się nie kce.. ;) Poza tym, jakbym miał je pozbierać z tych kilku wątków to chiba bym się pogubił.. no chyba, że modyratur sam by mi je jakoś poprzenosił. ;)
Póki co, prosto 5 minut temu ściągnięte z karty, nie obrabiane, pomniejszone tylko, wschodowe pstryki trzy zapodaję (exify zachowane). Światełko było miodne, może i kiczowate dla niektórych, ale ja tam lubię mocne kolory, kontrasty itd. ;P
Standardowo już om-d +12-50...
1
2
3
Pozdrawiam
Skontaktuj się osobiście z moderatorem. Choćby poprzez raport - ten trójkącik z wykrzyknikiem pod postem. Musisz podać tytuł wątka, wybrać dział dla początkujących lub dla zaawansowanych.
Musisz wykazać inicjatywę - samo się nie zrobi. Możesz też zacząć od nowego początku i niczego nie scalać.
Pozdrawiam AP.
Ostatnio na tapecie w wątku było mZD 40-150, więc na dzisiejszym wypadzie rowerowym 90% zdjęć zrobiłem E-PL3 + 40-150, w ramach ciekawostki daję zdjęcie co można zrobić takim zestawem.
Miejsce: Góra św. Anny (Opolszczyzna)
Cel: Babia Góra - ok. 140 kilometrów odległości, widać nawet odrobinę Tatry - a to już jakieś 180 km. Przy prawej krawędzi zdjęcia zmieściło się jeszcze Pilsko - ok. 125 km.
Było ok. 30 stopni celsjusza, więc powietrze raczej nie pomagało ;)
Pamaru, fotka z owadem bardzo fajna. Mnie tam wschody i zachody się podobaja i nie widze w nich nic kiczowatego.
Cieszę się. Miło mi. Zestaw om-d+12-50 wciąż mnie zaskakuje. Jest bombowy, a samo szkiełko choć kitowe jak widać jest super uniwersalne na co dzień. A fotografia zbliżeniowa przy jego użyciu to czysta radocha. Póki co jedzie do mnie 40-150 R. To moje pierwsze "tele" od 6 lat, bo ogólnie nie są to moje ulubione ogniskowe. Odnajduję się w zupełnie innych szkłach, ale powalczymy zobaczymy. Przyda się na pewno jako uzupełnienie do kita. ;)
@dao
dobre dobre. Zastanawiam się jakie szkło należało by użyć, żeby Tatry były tak blisko jak Babia Góra:wink: z 300 pewnie nie ale może 500mm ?
@P.R.P.
Bardzo dobrze, że zamówiłeś 40-150 :) A dlaczego akurat ten a nie panasa 45-175? 800 zł chyba jest droższy więc chyba jakoś nie ma między nimi różnicy a dopłacać za panasa to też taki sobie pomysł. 40-150 kupiłeś wersje R(czarną)? Jak bede kupował zestaw OMD 5 + 12-50 to też przy okazji kupie tele i jestem twoich odczuć jak go będziesz miał i wstawianych fotek wykonanych tym słokiem :wink:
No właśnie zamówiłem czarne 40-150 R, bo i mój om-d jest czarny. Stwierdziłem, że nie zarabiam olkiem, a traktuję go jako świetne uzupełnienie ciężkich gratów, coś co ma mi dawać frajdę na codzień, więc to tele a nie Panasonic wystarczy mi w zupełności a różnicę wolę wydać dokładając np. do fisheye 7.5mm. A fotki, a pewnie z czasem się jakieś pojawią. ;)
A tym czasem... kolejny pstryk! ;)
jak szybko zmienia się temperatura barwowa to widać na zdjęciach. Ogólnie, co chwilę inaczej.. ;D
To tyle na dzisiaj, spokojnej nocki życzę.. Idę odespać, bo od 19h jestem na nogach i powoli zaczynam to odczuwać. Do następnego "kiczyku". ;)
no to zapraszam na wiejską zabawę:
Jest muzyka
Załącznik 67882Załącznik 67886
jest i grill:
Załącznik 67883
jest wesoło :)
Załącznik 67884Załącznik 67885
(panoramki to PEN E-P1 + P20/1,7@f2,0, t=ca 1/15, składane Huginem z dwóch zdjęć z ręki)