Ten Panas a maly. Jak tak patrze jak sie toto trzyma w lapie to.. no niezbyt wygodne. Jednak licze na Olka, ze cos wysmazy ciekawego :)
T.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
No to niefajnie. Szkoda...
T.
Wersja do druku
Ten Panas a maly. Jak tak patrze jak sie toto trzyma w lapie to.. no niezbyt wygodne. Jednak licze na Olka, ze cos wysmazy ciekawego :)
T.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
No to niefajnie. Szkoda...
T.
Zamierzam kupić E-P3 jednak te zmiany na lepsze mnie przekonują, szkoda tylko uchylnego LCD w tym modelu i braku szybszej migawki.
Miałem nadzieję ze EPL3 to będzie następca EPL2 z jego ergonomią.Tymczasem dano korpus całkowicie pozbawiony jakiejkolwiek ergonomii.Uchylny ekran O.K. ale nie kiszka 16/9.Też lubię kręcić klipy ale krótkie.Podstawa to ergonomia do zdjęć.EP3 jest dla mnie za drogi.Chcę po prostu zastąpić czymś E420.TO już wolę wolniejszy EPL2.Korpusy ekranów 16/9 są nienaturalnie długie,i pozbawione przedniego chwytu żeby nikt nie próbował tego normalnie złapać bo zastawi sobie część ekranu.Jestem zawiedziony.A niech to wciurność.:evil:
Anons na jesieni. Ten korpus obiecał mi dziadziuś w grudniu.
Mnie nawet 2mm i to bardzo :)
I bardzo dobrze. Z takim AF to jest normalna przyjemność.
G3 - EVF
E-P3 - 1/180 synchro
A jak ktoś już ma VF-2 to w ogóle czad.
Dokładnie. 1/8000, 1/200-250 synchro, mikrofon do video, pilot, 25 mbps avchd, obracanie obrazka, wbudowany wizjer.
Mi nie idzie wbudowana w GF1 więc w Oly może być podobnie. Tryb FP zarezerwowany dla 36/50R i tego śmiesznego prostokąta z czasów E-P1.
Nawet FL20 nie jest na liście :sad:
Oczywiście masz rację epicure ,korpusy są niższe.Jednak z prawej strony korpusu jest bardzo ciasno.Bywało już tak że praktyczność wygrywała z marketingiem (panas.LX5.oly.ZX1)więc pewnie doczekam się odpowiedniego korpusu ale co najmniej za rok.:wink:
Nie ma co biadolić. Teraz są dotykowe ekrany, miejsca na przyciski już nie potrzeba wiele.
Wygląda na to, że panas też szykuje kolejne korpusy. Nie chcę się specjalnie nastawiać, ale pro zobowiązuje:)
http://forums.dpreview.com/forums/re...hread=38798732
Jak się okaże że II równie szybko śmiga a 70--300mm chociaż jak z , to będę happy :esystem:
http://www.youtube.com/watch?v=JR6dP7fQXRI
Widzę Iwo, że czekamy na te same informacje:wink:
Jak drugi raz obejrzałem dokładnie ten film, to już się mniej cieszyłem, bo "na zoomie" widać, że trochę ślamazarnie i czasem pudłuje, ale i tak jest postęp. 14-54II na pewno gorszy nie będzie, a może i lepszy, pewniejszy (jeśli nie szybszy). Dla mnie już użytecznie (zwłaszcza porównując do E-620, w którym AF często doostrza):)