Pyzdry nie widziałem, był za to Janek, ale on to chyba z innego serialu :grin:Załącznik 221463
Wersja do druku
Pyzdry nie widziałem, był za to Janek, ale on to chyba z innego serialu :grin:Załącznik 221463
Widziałem pierwsze jaskółki tej wiosny, może komuś też się udało i "złapał" je w obiektyw?
Piecuszek
Załącznik 221525
Mazurek
Załącznik 221526
:grin:
Załącznik 221547
Załącznik 221546
Przyleciała kukułka - nie zdążyłem, na pocieszenie to maleństwo . Ale zgapiłem się, miałem rezerwę w iso no ale dałem ciała. Koniec jojczenia- co to za ptaszek.Załącznik 221553
zmokła kura
Załącznik 221565
Wczoraj był Piecuszek a dzisiaj Pierwiosnek.
Niby takie same ale nie te same.
Załącznik 221584
Wróbelkowa na kulce tłuszczowej (która przez całą zimę nie cieszyła się zbytnim powodzeniem, a w obecnej chwili jak najbardziej... u wróbli... szczególnie u pań wróbelkowych :D)
Załącznik 221587
Załącznik 221588
Wróble to w ogóle są cwaniaki :D. W tamtym tygodniu miałem jeszcze założony na szybie pojemnik z słonecznikiem - boki można było zrywać jak wróble próbują naśladować sikorki przy wyciąganiu słonecznika z tego pojemnika. Koniec końców nauczyły się jak się to robi, ale ubaw był nadal. :D
Mazurek śliwkowy :grin:
Załącznik 221611
Piękne otoczenie tego portretu.
Mazurek śliwkowy po prostu bajka.
Skarbnico wiedzy wszelakiej, co to? Myślałem że skowronek ale chyba jestem w mylnym błędzie.Załącznik 221630
Trochę podobny do tego ;
Załącznik 221631
A to drozd. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Z dzioba na drozda nie wygląda. Może być to potrzeszzcz (ciekawe jak to inne nacje wymawiają :grin:) ale nie mam 100% pewności. Tutaj Muminek pewnie poda prawidłową odpowiedź.
Podobnie jak DzejPi stawiam na potrzeszcza - co prawda trochę jasny ma kolor piersi i podbrzusza, ale wzór i kolor kreskowania, kształt dziobu i jego kolorystyka przemawiają za potrzeszczem. Gdyby to była inna pora roku to można by było gdybać nad młodym cierlikiem, który jakimś cudem zabłądziłby do Polski...., ale to nie ta pora roku, no i cierliki mają inne ubarwienie dziobu.
https://images90.fotosik.pl/353/ab8a1fb9b4f16cb5.jpg
pliszka siwa, oprócz parki sieweczek obrożnych to praktycznie jedyne ptaki na plaży w Mikoszewie :(
A gdzie fale ?
mazurek i taki smutny recykling
Załącznik 221656
W maseczce.:)
PS. Gdzie ten Muminek ?!
czekajac na Muminka taki portrecik wrzuce:
Załącznik 221668
Kapturka na leszczynie :)
Załącznik 221676
Co wyceluję, to mi pisze że muszę rozdać, hmmm ...
Pięknie ukwiecony, kapturka w leszczynie kapitalna.
Ładny, czysty kadr, podoba się.
Faktycznie smutny widok, coraz więcej takiego budulca można znaleźć w starych gniazdach.
Co się będę rozpisywał, jak już oznaczony :) . Gdyby nie ten mocny dziób, to jeszcze z daleka można pomylić z samicą makolągwy, ale tutaj potrzeszcz pięknie zapozował.
śliczna kapturka , fajne ujęcie
Muminku dźwięki wielkie. W okolicy w której od niedawna mieszkam, spotykam ptaki których wcześniej nie widziałem a nawet o nich nie słyszałem.
taki ze mnie Maxi Kaz.... :mrgreen:
Załącznik 221759
Cudowna ta wąsatka.
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
spacerowe
Załącznik 221760
Załącznik 221761
to Ci się udało z tymi piecuszkami nono
Piecuszki przypominają mi początek mojej przygody z wildelife. Gdy Muminek uczył mnie podstaw i dawał wszelkie rady (bardzo dawno temu) to był jeden z pierwszych ptaków jakie ustrzeliłem nie przypadkowo. Cieszyłem się jak dziecko.
Piecuszki są bardzo miłe [emoji4]
Przejechałem się dzisiaj przegonic auto na obrzeża Londynu w pobliżu gospodarstw rolnych i takie tam zdjecie dokumentacyjne bez wysiadania z auta
Załącznik 221776
Dzisiaj miały być kapturki, ale nie chciały współpracować. Na szczęście zawsze można liczyć na stałych bywalców, dzięcioła dużego i synogarlice tureckie.
Załącznik 221777
Załącznik 221778
ja mam jego kuzyna pierwiosnka
Załącznik 221780
Załącznik 221781