Nie wiem kiedy przypada, ale licze zr cos sie znajdzie :)
Uwielbiam ptasie opowieści Muminka ;)
Wersja do druku
Czołem ! Pooglądałem troszkę Twoich prac - sąsiedzie miastowy :) Bardzo dobre zdjęcia robisz. Seria z Miśkami, robiona chyba w złotej godzinie - super! Ptaszki też robią wrażenie. Czym focone miśki i ptaszki ? Fajny kolor, taki trochę nie Olympusowy :-P
@Belezo Witam :) Miło, że zdjęcia się podobają. Wątek mocno zaniedbany, ale mam zamiar to nadrobić.
Większość zdjęć "Miśków" robiłem w złotej godzinie, która trwała tam bardzo długo.
Zdjęcia robię tylko Olympusem, starsze zdjęcia są z E-3, nowsze z OM-D E-M1, jeżeli chodzi o obiektywy to teraz używam najczęściej 90-250 mm f 2.8, 300 mm f 4.0, troszkę rzadziej 40-150 mm f 2.8 i 50-200 mm f 2.8-3.5 SWD plus telekonwertery.
Pozdrawiam sąsiada :)
Dzisiaj nie będzie wróbelków, może następnym razem...:-P
Kilka ostatnich wyjść do czatowni zaowocowało spotkaniem różnych gatunków ptaków.
Bielik zwyczajny - duży ptak drapieżny. Lubi tereny leśne w bliskim sąsiedztwie wody. Rozpiętość skrzydeł dorosłego osobnika to prawie 2,5 metra.
Poniżej na zdjęciach - młody bielik .
546.
Załącznik 208415
547.
Załącznik 208416
548.
Załącznik 208417
Pozdrawiam
zdecydowanie wybieram środeczek - 547 - mimo że statyczny to uwielbiam kadry na takim tle - pięknie mi ten kolor tła gra z młodym ptaszorem :)
Świetne.
Zbieram szczękę z podłogi ...
Bielik w locie :)
Piękne zdjęcia pięknego ptaka, gratuluję Muminku! :)