Odp: Witam! Proszę o konstruktywną ocenę moich zdjęć... wszystkie rady mile widziane:
No właśnie... dochodzę do momentu gdzie mam maskę przygotowaną, dodaję ją do warstwy i okazuje się że nie zaznaczyłam prawidłowo... więc poprawiam białe czarne białe czarne od brzegu do brzegu... i ciągle tło mi wystaje albo kwiatka ucinam... zostawiam więc dystans od brzegu kwiatka i co się okazuje... że kiedy używam funkcji pędzla usunięcie koloru to psuje mi to mojego kwiatka a plamy których chciałam się pozbyć zostają....
Odp: Witam! Proszę o konstruktywną ocenę moich zdjęć... wszystkie rady mile widziane:
Gdybyś miała Skype-a, można byłoby obejrzeć jak to robisz i od razu zorientować się co robisz źle.
Zamiast rysować maskę ręcznie, robiłbym wybór wg. selekcji koloru (i potem z shiftem lub controlem poprawiał co ma być, a co nie).
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
Gdybyś miała Skype-a, można byłoby obejrzeć jak to robisz i od razu zorientować się co robisz źle.
Takiego podrywu to nie znałem :mrgreen:
2 załącznik(ów)
no to może to coś wyjaśni
1 załącznik(ów)
a i jeszcze tego nie dodałam...
Cytat:
Zamieszczone przez
ahutta
Takiego podrywu to nie znałem :mrgreen:
Każdej metody warto spróbować :D
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
no to może to coś wyjaśni
Jeszcze bardziej mi to zamuliło obraz :D
Wydaje mi się, że jednak powinnaś zabrać się za warstwy. Tam korekta pędzlem (kiedy już musisz) jest prostsza. Ustawiając odpowiednie krycie, widzisz krawędź maski i rzeczywisty obraz który chcesz maskować. Można na bieżąco, do skutku poprawiać maskę.
Przepraszam, że się wtrącam, ale jak obserwuję te Wasze zmagania, to mnie taka refleksja nachodzi, że może lepiej byłoby się bardziej przyłożyć do wykonania zdjęcia, zamiast potem walczyć z nim w nieskończoność na komputerze...