Odp: KWIOTKI....otwarty wątek florystyczno-florystyczny ;-)
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
A miales takie tlo jak ja?? czy podobna metoda?.
No to tylko na kompiku kolorki poustawiac,pobawic sie plastyka,bedzie coraz lepiej.
Załącznik 66631
Ja dzis tez lilijek troche ale bez pospiechu.Karta jeszcze w kieszeni.
moja pierwsza pelasia po przerwie się otworzyła,akurat na to okno słonko zaświeciło.Zrobiłem jak Ty ale z kartonami tylko nie wiem co z kolorem...karton czarny a wychodzi..jak widać...
I
Cytat:
Zamieszczone przez
tropic
moja pierwsza pelasia po przerwie się otworzyła,akurat na to okno słonko zaświeciło.Zrobiłem jak Ty ale z kartonami tylko nie wiem co z kolorem...karton czarny a wychodzi..jak widać...
Suwaczkami w camera raw, cienie w dol i bedzie czarno:)
Cytat:
Zamieszczone przez
Mr_Crowley
I
Suwaczkami w camera raw, cienie w dol i bedzie czarno:)
używam Oly Viewera....muszę do tego inaczej dojść,nie chcę zmieniać programu...:-(
Cytat:
Zamieszczone przez
tropic
akurat na to okno słonko zaświeciło.Zrobiłem jak Ty ale z kartonami tylko nie wiem co z kolorem...karton czarny a wychodzi..jak widać...
Kurde no to kolko np A, pomiar ekspozycji na te kropelki,bo to odbija swiatlo w kazda strone,EV zjechac na -1.Ustawic czas,wciskajac do polowy pomierzyc reszte parametrow(kropelki)Trzymac wcisniety ,wykadrowac i ciach,i ciach.Robic w rawach,w wywolywaczce nic nie przestawiac,powinno byc wszystko dobrze,Jechac z automata,ewentualnie pokrecic temp.To wsio.
Poczytalem ze firmowy program uzywasz.Popatrz na tych ustawieniach co powyzej tak wygladaja moje RAW-y,w ostrym sloncu.Załącznik 66637
1 załącznik(ów)
Chuno - flora ziemniaczana :grin: Technika liofilizacji znana jeszcze przed Inkami, nawet... 10 lat poleżą te apetyczne ziemniaczki :idea:
1 załącznik(ów)
1 załącznik(ów)
moja córa lubi fiolet, to coś w ten deseń
Załącznik 66663
3 załącznik(ów)
tylko 1 post dzisiaj(mojego nie liczyc to wczorajszy), tak nie moze byc, no to lecimy
moj warsztat, dzieki Mirku
zrobienie tego zajelo mi z malowaniem 30 min
Załącznik 66705
a dalo mi to taki efekt:
Załącznik 66707
Załącznik 66706
od mistrzow trzeba sie uczyc nie...:)
Będę musiał sobie też taką czarną dechę wystrugać. :-(
Kurde teraz to bede musial co innego wykombinowac,ale dam rade,mam kilka metod w zanadrzu.:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Czyli to juz byloZałącznik 66708:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen: