2 załącznik(ów)
Odp: Rowerowo- fotograficzna kariera BIKERA.
Niestety, a w Łodzi lista jest długa, choć już trochę okrojona(wyburzenia).
Plik końc 771- Stara brama kolejowa na Księżym młynie a w głębi ruiny przędzalni Grohmana
plik 980- gruzowisko po zabytkowej zajezdni tramwajowej sprzedanej przez władze miasta znanemu "biznesmenowi".
On to w tajemnicy wyburzył, a teraz udaje głupa że nie wiedział że to był zabytek:evil:
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
Niestety, a w Łodzi lista jest długa, choć już trochę okrojona(wyburzenia).
Plik końc 771- Stara brama kolejowa na Księżym młynie a w głębi ruiny przędzalni Grohmana
plik 980- gruzowisko po zabytkowej zajezdni tramwajowej sprzedanej przez władze miasta znanemu "biznesmenowi".
On to w tajemnicy wyburzył, a teraz udaje głupa że nie wiedział że to był zabytek:evil:
A to Polska właśnie... Dlatego trzeba utrwalać te relikty, póki jeszcze są.
Temu miastu się to ode mnie należy i ja to zrobię:grin:.
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
Temu miastu się to ode mnie należy i ja to zrobię:grin:.
Tylko szkoda, że miasto nie da Ci za to buziaka. Znaczy inaczej, władze miasta całują się nawzajem po kroczu z szabrownikami inaczej zwanymi u nas w kraju inwestorami i pewnie dla tego nie dostaniesz buziaka. Ale nie masz też czego żałować bo co to za przyjemność dostać buziaka z ust cuchnących fekaliami :)
Alę dzięki takim osobą jak Ty jest co podziwiać z dawnej świetności :)
Witaj CzaRuś.
A może byś się tak przyłączył do dokumentowania tego co jeszcze zostało. Tu nie chodzi o buziaki:wink:, ale o pomysł na fotografię z pasją. Tematów jest oczywiście mnóstwo, ale to przecież miejsce w którym żyjemy. Temu miastu się to należy, jako FF czyli fotografia faktu. Świata nie zmienimy, niestety głupieje. Ale focenie daje piękną okazę wykonania swgo rodzaju dokumentu z przeszłości. Myślę że warto zanim "zrekonstuują" Księzy Młyn i pozwolą wyburzyć piekny kawał historii tego miasta. warto to zrobić dla edukacji naszych dzieci i wnuków. Żeby im w przyszłości nikt w szkole prawdy nie fałszował.
Zapraszam Ciebie i barmichała na wspólne focenie starej fabrycznej Łodzi, w grupie będzie łatwiej a ja parę pomysłów mam:grin:.
Inni chętni z Łodzi też mile widziani.
1 załącznik(ów)
Na załączonej fotce jest dawna fabryka Juliusza Kindermana przy ul. Łąkowej sprzedana i odrestaurowana na ładny hotel. Zatrzymują się w nim głównie filmowcy wspólpracujący z Łódzkim Centrum Filmowym "Helios" przy produkcji różnych filmów. jeden z niewielu przykładów pozytywnych dot. zabytków Łodzi.
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
Witaj CzaRuś.
A może byś się tak przyłączył do dokumentowania tego co jeszcze zostało.
BIKER'ku z miłą ochotą ale jak znajdę czas a z tym u mnie bardzo ciężko. Chociaż nie powiem ochotę mam tylko na razie na niej się kończy :)
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
Tia, a tuż przed wyburzeniem jeszcze jakiś przypadkowy pożar jeszcze się przytrafił...
Pozdr
---------- Post dodany o 15:39 ---------- Poprzedni post był o 15:38 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
Zapraszam Ciebie i barmichała na wspólne focenie starej fabrycznej Łodzi, w grupie będzie łatwiej a ja parę pomysłów mam:grin:.
Inni chętni z Łodzi też mile widziani.
Jak się zrobi cieplej i dzień dłuższy to mam nadzieję, że w końcu się zmobilizuję. Może do tej pory nie wszystko zrównają z ziemią...
Pozdr
Bo lody to trza umiec krecic.
Mogliby się niektórzy udławić, po tych lodach:wink: