też mam takie wrażenie, d**a jest najważniejsza:mrgreen:
już nie mam. samo wlazło przed obiektyw i polazło.
To zdjęcie to moja kolejna porażka - miały być żurawie, a tu kozioł:mrgreen:
a ten skubaniec niedługo wyląduje:wink:
Wersja do druku
też mam takie wrażenie, d**a jest najważniejsza:mrgreen:
już nie mam. samo wlazło przed obiektyw i polazło.
To zdjęcie to moja kolejna porażka - miały być żurawie, a tu kozioł:mrgreen:
a ten skubaniec niedługo wyląduje:wink:
dziś żurawiowe wariacje. wariacje bo wszystkie zdjęcia mają od 1/30 do 1/50 sek. więc jakość nie powala. jest to nocna melina żurawii. włażą do wody jak jest ciemno, a odlatują kilka minut po 5 rano. czasem jakiś zostanie dłużej, zrobi się widniej i można coś tam pstryknąć
pierwsze (297) to śpiące żurawie - naświetlanie 30 sek. o 1.30 w nocy, ostrość manualnie na czuja bo nie widziałem nawet guzików w aparacie
297.
Załącznik 126360
298.
Załącznik 126361
299.
Załącznik 126362
300.
Załącznik 126364
301.
Załącznik 126363
W Twoim wątku zawsze czymś ciekawym zaskoczysz. Gratuluję fotek i wytrwałości. Pozdrawiam
Pięknie Mistrzu :grin:
Gratuluje wspaniałych zdjęć. Cóż więcej napisać. Jest pięknie. Poświęcenie się opłaca. Oj się opłaca!
Całkiem fajne te twoje nocne wariacje.:smile: Też z Muminkiem przeżywaliśmy jak tuż przed wschodem kiedy zaczynało właśnie fajnie świecić. Jeden z nich tylko dwa razy zatrąbił i stadko poleciało zostawiając nas po uszy w błocie ze zwieszonymi minami.
Ja to się tylko zastanawiam, gdzie Ty te wszystkie gatunki ptaków focisz? Bo np. u mnie to połowy tego nie ma. No chyba, ze ja nie wiem gdzie ich szukać i one są, tylko ja ich nie widzę :D
dzięki za opinie
to boli:???:
wiesz Arek. to jest identycznie jak z żoną w ciąży, dopóki nie spodziewacie się dziecka to nie widzisz innych pań w tym stanie.
jak nie fociłem ptaków to ich nie widziałem, jak zacząłem się interesować ptakami okazało się że miejsc gdzie są ciekawe gatunki jest w mojej okolicy kilka