Odp: barmichal76 - moje fotografie
Tak się zastanawiałam, czy się odzywać, ale widzę, że dyskusja rozgorzała, więc też wtrącę swoje trzy grosze. O ile zdjęcie pana z wąsem może być interesujące ze względu na image bohatera, to w przypadku gościa z brodą przychylam się do opinii Sawy - jest ono dla mnie nieciekawe i nijakie. Przyzwyczaiłeś nas do wyższego poziomu :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Caly czas tlumaczylem,ze w spontanicznosci nie zapominajmy o tym ,ze prawy nacisk zawsze troche przechyli.A aparatach z lewym spustem spontanicznosc kierowala sie w lewa strone.Mz to nieopanowanie kadrowania i unieruchomienia aparatu w momencie wyzwolenia migawki,ale oczywiscie moge sie mylic:-P
Mirku, w obróbce obróciłem jedynie trochę, żeby słup był pionowy. Inne linie zostawiłem, bo ich nie-poziomość wynika bardziej z perspektywy robienia zdjęcia niż z przechylenia aparatu.
Pozdr
---------- Post dodany o 16:52 ---------- Poprzedni post był o 16:50 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
realnasty
Tak się zastanawiałam, czy się odzywać, ale widzę, że dyskusja rozgorzała, więc też wtrącę swoje trzy grosze. O ile zdjęcie pana z wąsem może być interesujące ze względu na image bohatera, to w przypadku gościa z brodą przychylam się do opinii Sawy - jest ono dla mnie nieciekawe i nijakie. Przyzwyczaiłeś nas do wyższego poziomu :)
A mnie nadal bardziej podoba się zdjęcie z brodą :)
To ja też dorzucę swoje 3 grosze - te dwa ostatnie mnie nie ruszyły. A pan z brodą dodatkowo zupełnie mi nie leży kadrem - te skosy mnie w@#$%^)&* ;)
Se ulżyłam :-P Fajnie tak nieposłodzić w TWA :D
Cytat:
Zamieszczone przez
bufetowa
To ja też dorzucę swoje 3 grosze - te dwa ostatnie mnie nie ruszyły. A pan z brodą dodatkowo zupełnie mi nie leży kadrem - te skosy mnie w@#$%^)&* ;)
Se ulżyłam :-P Fajnie tak nieposłodzić w TWA :D
A mnie zaciekawił ramką(obrazkiem z ukrycia) i głównym tematem. I dlatego subiektywność odbioru ma tu największe znaczenie. Nawet jak pozostanę w mniejszości i kadr jest nieciekawy.
A tak na marginesie pomijając warunki terenowe zimno mokro, wczesną porę i płochość zwierzyny nie dostrzegam wielkiej różnicy w planowaniu kadru, śledzeniu, organizowaniu planu między fotografią przyrodniczą z zasiadki a fotografią miejską zwaną streetową. Mają one wiele wspólnych cech.
Wystarczy przeczytać opis Sawy i opis budowania czatowni umieszczony w poprzednim sezonie na forum.... To tak na marginesie układania rączek i oklasków. I wtykania szpilek...
Aż poszłam zobaczyć pana z brodą:)
To zdjęcie mi kogoś przypomina - w sensie jakiegoś znanego (?) autora np z Magnum? - muszę przejrzeć papierowe albumy... Jeśli wytropię;), to dam znać. Może to tylko kwestia "fryzury" z pewnej epoki?
Jeśli o moje odczucia chodzi - jestem obojętnie nastawiona: ani mnie to zdjęcie nie wq...., ani mi się nie podoba w jakiś szczególny sposób.
Jednak z tych dwóch (zarośniętych) to właśnie broda zwraca uwagę, pan z wąsem jest zupełnie nieciekawy.
Mój dopisek o słodzeniu nie był żadnym wbijaniem szpilek, bardziej nawiązaniem do dyskusji w wątku o "pokaż swojego...", gdzie podzielono wątki na zbiorowe, i te autorskie, gdzie w wielu tylko się sobie słodzi. Czuję się TWA w tym wątku. Sama się wprosiłam :-P Dużo słodzę. Ale czasem nie.
Cytat:
Zamieszczone przez
bufetowa
Mój dopisek o słodzeniu nie był żadnym wbijaniem szpilek, bardziej nawiązaniem do dyskusji w wątku o "pokaż swojego...", gdzie podzielono wątki na zbiorowe, i te autorskie, gdzie w wielu tylko się sobie słodzi. Czuję się TWA w tym wątku. Sama się wprosiłam :-P Dużo słodzę. Ale czasem nie.
W tym wątku można słodzić tylko, kiedy jest ku temu powód. W pozostałych sytuacjach odwiedzający proszeni są o walenie bez ogródek :)
Cytat:
Zamieszczone przez
barmichal76
W pozostałych sytuacjach odwiedzający proszeni są o walenie bez ogródek :)
O matko!:shock:
Cytat:
Zamieszczone przez
barmichal76
W tym wątku można słodzić tylko, kiedy jest ku temu powód. W pozostałych sytuacjach odwiedzający proszeni są o walenie bez ogródek :)
A na cuz Tobie tyle waleni w ogrodku.Cukier rozumiem,zawsze sie przyda,bo to i doslodzic i przerobic tez mozna.
Cytat:
Zamieszczone przez
barmichal76
Przez łeb walić!!!
Boszzzz, człowiek musi uważać co pisze...