Odp: Fotografie ze szlaków i nie tylko
ja podobnie jak apz jestem za 445, a co do kolorów to też mi czasem za dużo różu na EM5 wychodzi.
1 załącznik(ów)
Kurcze nie zauważyłem tego do tej pory, muszę zobaczyć jaki pomiar światła mam teraz włączony i zmienić, no i poprawiłem jeszcze 445 :)Załącznik 104892
Stłumiłes to światełko , spróbuj jeszcze raz go odszukać...
Cytat:
Zamieszczone przez
yamada
Kurcze nie zauważyłem tego do tej pory, muszę zobaczyć jaki pomiar światła mam teraz włączony i zmienić, no i poprawiłem jeszcze 445 :)
Załącznik 104892
ok. w sumie tylko dodałem troszkę kontrastu, i balans kolorów taki jak w 444 poprawionym zastosowałem, wersję poprzednią mam zapisaną więc powrót nie będzie problemem.
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Stłumiłes to światełko , spróbuj jeszcze raz go odszukać...
Napewno odnajdzie je znowu,jestem pewien.Załącznik 104893
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Ja też jestem pewien, to jak wisienka na torcie...
Fajnie Mirku, tyle że ja chciałem jak najwierniej oddać autentyczny klimat a tak kontrastowo i kolorowo nie było. No i w sumie tym razem właśnie tak spokojniej chciałem tą serię pokazać. Miało być nawet o wiele mgliściej bo u mnie mgła była z 20 razy mocniejsza niż w Rezerwacie.
Cytat:
Zamieszczone przez
yamada
Fajnie Mirku, tyle że ja chciałem jak najwierniej oddać autentyczny klimat a tak kontrastowo i kolorowo nie było. No i w sumie tym razem właśnie tak spokojniej chciałem tą serię pokazać. Miało być nawet o wiele mgliściej bo u mnie mgła była z 20 razy mocniejsza niż w Rezerwacie.
Musiało tak być, tylko nie zauważyłeś widzać obserwując otoczenie...
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Musiało tak być, tylko nie zauważyłeś widzać obserwując otoczenie...
Wiesz, ja mam zawsze problem z tak autorytatywnym zajęciem stanowiska, gdy czegoś nie widziałem :)
Tutaj możemy dyskutować post factum i starać się wyobrazić ten widok na podstawie zdjęcia i relacji autora, który miał to przed oczami.
Cytat:
Zamieszczone przez
ahutta
Wiesz, ja mam zawsze problem z tak autorytatywnym zajęciem stanowiska, gdy czegoś nie widziałem :)
Tutaj możemy dyskutować post factum i starać się wyobrazić ten widok na podstawie zdjęcia i relacji autora, który miał to przed oczami.
Jażeli był to słoneczny dzień z mgłą zalegająca w niższej części atmosfery to światło ulega wtedy rozproszeniu, z kolei świecąc w wersji pierwszej na gałazkach musialo przez tę mgłe przenikać, to po co to gasić , należy odzyskać. Jak sie załozy np okulary z fotochromem , to zrożowieje.., dlatego noszę białe szkla, bo mialem takie problemy.
No koniec już dywagacji, czas zacząć pakować żeglarski worek...