To czekamy na kolejne zdjęcia[12-50] ;) A nie myślałeś o kupnie 40-150? Kolega @Jasand kupił niedawni i podzieli się na pewno wrażeniami.
Wersja do druku
To czekamy na kolejne zdjęcia[12-50] ;) A nie myślałeś o kupnie 40-150? Kolega @Jasand kupił niedawni i podzieli się na pewno wrażeniami.
Myślałem, ale wydaje mi się, że bliżej mi do 100-300. Zresztą, zobaczymy z czasem. A kolega Jasand owszem mógłby wrzucić, mógł. Chętnie bym sobie pooglądał. Może wówczas bym stwierdził, że 40-150 wystarczy.. ;)
Jak dla mnie to omd z kitowym obiektywem bije na głowę analogicznego pena. Ale w sumie to nie ma się czemu dziwić.
Chociaz jeden czlek ciagnie ten wozek i bdb. Gratki.
Swoja droga sie zastanawiam, tyle ludzi kupilo OMG!, a fotek jak na lekarstwo.
pozdrowionka
PS
Let the beat go on! Pany!
Przed pół godziny kurier dostarczył mi 40-150 R. Powyżej zdjęcie z OM-D+40-150 - tak na prędce. Jutro będę go katował.
@Jasand, czy możesz powiedzieć jak z szybkością AF tego tele? Na ile porównywalny z kitem 12-50 (gabarytami też)?
AF tak samo szybki jak w 12-50. Na wysokośc sa identyczne oczywiście jak 40-150 jest w pozycji 40 mm. 40-150 ma jednak wiekszą średnicę. Jest też trochę lżejszy od 12-50. Jako ,że mój jest z serii R to wyglądają obydwa jak z jednej stajni. Po pierwszych pstrykach moge powiedzieć ,że jakość zdjęć jest podobna-czyli z OM-D cudowna.
Dzięki za odpowiedź. Czy jest równie cichy jak 12-50, bo nie miałem go w ręku więc nie wiem..? (patrzę pod kątem video)
Przy ostrzeniu prawie nic nie słychać. Jak na siłę przyłożyłem ucho to był bardzo cichy szum pracy silniczka. Jednak uważam ,że przy filmowaniu nie będzie to słyszalne. Zagłuszy to dzwięk tła.