teraz dużego zwierza wypatrzyć to sztuka ze względu na to, że wszystko konkretnie zarosło. zresztą ostatnio to zwierzyna mnie prędzej wypatrzy niż ja :)
Wersja do druku
Wykorzystujesz kazda chwile.
Ja tak jak Nyny :grin:. Żelek też mi się podoba ale trochę to czarne tło przeszkadza - jak przypuszczam efekt lampy błyskowej :grin:
W niebo tez bym sobie strzelił, ale musiałbym gdzieś daleko wyjechać :)
mi też na początku czachę przypominało ale żony fantazja lepsza bo żona ma zawsze racje :D
---------- Post dodany o 21:26 ---------- Poprzedni post był o 21:23 ----------
staram się być na bieżąco w terenie :) odsypiam kiedy się da :)
---------- Post dodany o 21:35 ---------- Poprzedni post był o 21:26 ----------
z żelkiem było zabawy, nie dopalane ale tło trawiaste gęste i mocno zacienione f13 albo 14 już nie pamiętam i światło zza pleców prosto na modela. też mnie zaskoczyło że aż takie czarne wyszło. dobra zabawa z fotografią nocną. ja ruszam około 17-20 km od miasta i tam najlepiej to wychodzi. Ty jak górskie wędrówki lubisz to może kiedyś coś naświetlisz dłużej :) gdzieś czytałem, że już z Sokolicy można obserwować wschodzącą drogę mleczną, nawet jakieś zdjęcia oglądałem. a jakbyś do juesej pojechał to tam eldorado :) pozdr
Ja to z dwieście pojadę i nie wiem czy ciemne niebo znajdę. Myślałem o Bieszczadach w zeszłym roku ale się zachmurzyło więc wróciłem do domu. Juesej trochę daleko aczkolwiek ostatni (i pierwszy od niepamiętnych czasów) raz Drogę Mleczną widziałem nad Kanionem Kolorado tyle, że statywu nie miałem :roll:. Trzeba będzie w Izery pojechać :grin:
też mam taką sytuację, że gdzie nie pojadę to za 20-30 km i miasto. ale chyba Bieszczady zwiedzę w tym roku bo już się zbieram z 3 lata. zazdroszczę okazji oglądania Drogi Mlecznej. może kiedyś też mi się uda :D trzeba być optymistą ! poczytałem o Izerach. nie jest daleko i nawet wysoko więc można by było coś pofotografować :)
Ci co byli w Wysowej, całą galaktykę oglądali i focili :D
Nie wiem czy na to trafiłeś - jest tam Park Ciemnego Nieba http://www.izera-darksky.eu/index-pl.html
w Wysowej byłem ale z 10 lat temu. jeszcze Canonem na kliszę zdjęcia robiłem :D ale galktykę to w głowie miałem od nadmiaru ... :mrgreen:
---------- Post dodany o 22:25 ---------- Poprzedni post był o 22:21 ----------
o dżizus :mrgreen: jadę tam ! dzięki za namiary. dam plusa przy najbliższej okazji bo prgrm nie pozwala . zaraz sprawdzam ile km od TBG.