Też widzę, nie zwróciłem wczoraj na to uwagi. Robiłem z bracketingiem i może przez pomyłkę złą klatkę włożyłem :roll:
Wersja do druku
646. Docieramy do Polskiego Grzebienia
Załącznik 156081
647. Po drugiej stronie Zmarzły Staw i Świstowa Dolina
Załącznik 156080
648. Dalej na Małą Wysoką
Załącznik 156079
649.
Załącznik 156077
650.
Załącznik 156082
651.
Załącznik 156078
652. Rysy a na nich pokaźny tłumek
Załącznik 156075
653. Wysoka, kilka osób na szczycie
Załącznik 156074
654. Wysoka i Rysy
Załącznik 156073
Zaczyna być pięknie :) . Rysy -dwa pryszcze:mrgreen: jak zwykle oblegane.
A chmurki zrobiły bajkowe obrazki z tych zdjęć
Piekne widoki.
Odswiezylem trzydziestoletniapamiec.
Ostatnia wrzuta bardzo, bardzo ładna, bez chmurek jest słabo, nie lubię pustego nieba. Ta seria cieszy oczy.
Wyruszyłem ze Zrębów (Zruby) o 4:30 (turysta może nie zabrać żony, dziewczyny, kochanki ale latarkę koniecznie :lol:) a na szczycie byłem o 9:50 czyli 5 godzin 20 minut (10,5 km). Bez pośpiechu, trochę czasu zmarnowałem na foty, rozmowy z turystami pod Śląskim Domem i na przełęczy oraz wracając się na szlaku - nie zszedłem w porę z leśnej drogi, tak że poniżej 5 godzin bez wysiłku można zejść.
Fajnie wygląda szlak na Gerlach, chciałem się nawet podpiąć pod trójkę Polaków ale okazało się, że szli ze słowackim przewodnikiem i pewnie byliby zbulwersowani jakbym polazł za nimi. Podobno łatwo tylko trzeba wiedzieć gdzie iść, łatwo się zgubić. Nie wiem jak tam pilnują/wlepiają mandaty, generalnie to temat tabu w internecie. Może trzeba by przyjść wcześniej i zgubić się tłumie :mrgreen:
Na szczęście są jak widać ładne i puste szlaki. Na Gerlach też niezły tłumek, po kilka osób było widać na pozaszlakowych górach - Wysokiej i Lodowym.
Wcześnie rano było bezchmurnie potem trochę chmurek się pojawiło, nawet na Gerlachu. Z chmurkami góry fajniej wyglądają, byle ich za dużo nie było, szczególnie tam gdzie stoimy :roll:
Ze szczytu będzie tylko panorama, a że byłem tam jakiś czas sam to taka 360 stopni.
Ja tylko zaznaczę, że dalej oglądam i bardzo mi się twoje Tatry podobają. Panoramki miodzio. :-)