Masz rację, ale chodziło mi tylko o te ok. 300 zł różnicy.
Wersja do druku
Masz rację, ale chodziło mi tylko o te ok. 300 zł różnicy.
Fajnie by było gdyby cena XZ-2 była 300$ a cena Stylus 1 400$ :)
Jeśli ktoś szukałby twardego, solidnego "pokrowczyka" do XZ-2 to polecam Lowepro Santiago DV 35 - nie za mały, nie za duży... taki w sam raz na ten aparat. Plusem jest dopasowana wewnątrz kieszonka na dodatkową kartę oraz miękka wyściółka (nie ma obaw o porysowanie ekranu). Wymiary tego opakowania to 6,6x6,2x13,5 cm. Cecha dodatkowa: impact protection - cokolwiek miałoby to znaczyć ;). Cena w sklepie "nie dla niepełnosprytnych": 59,90 zł.
Wiem, czytałem cały temat -120 stron... i to był jeden z tropów w poszukiwaniach - jak się okazało dobry trop :) - dlatego podałem konkretny model bo jest jeszcze santiago 30 - i ten zupełnie jest inny i niepasujący (mierzyłem z aparatem w ręku)
w serii pytań " w czym nosicie swoje ...?" - tu wpisz model swojego aparatu, cokolwiek to znaczy;)
dla mnie genialnym wynalazkiem jest pokrowiec z pierwszej serii PEN, pasuje do większości małych aparatów (XZ2, NX'y, oczywiście PEN), swojego czasu kosztowal coś koło 20zł! Fajne są torebki Terraclime ale mało jest ich na rynku, i ceny potrafią być zaporowe:(
http://www.youtube.com/watch?v=zbeirtHV2BU
ale ten sztywny Santiago też jest fajny :)
Dla ceniących dyskrecję i nierzucanie się w oczy(w sam raz pod kurtkę, koszulę) widziałem wczoraj w RTV Euro AGD pokrowiece Manfrotto - Nano.
Myślę, że dla XZ-2 najbardziej odpowiednim będzie Nano V:
- wymiary zewnętrzne: 12,5 x 8 x 6
- wymiary wewnętrzne:11,5 x 7,5 x 5
- wymiary XZ-2 : 11,3 x 6,54 x 4,8 (wszystkie wymiary w cm)
- klapa zamykana na rzepy
- kieszonka na akcesoria(np. karta, bateria)
- szlufka na pasek
Załącznik 115374