Odp: KWIOTKI....otwarty wątek florystyczno-florystyczny ;-)
Ładne....ale poddaje się...:|
---------- Post dodany o 23:06 ---------- Poprzedni post był o 23:04 ----------
wyglądają jak białe ,pełne niezapominajki....;-)
Cytat:
Zamieszczone przez
tropic
Ładne....ale poddaje się...:|
---------- Post dodany o 23:06 ---------- Poprzedni post był o 23:04 ----------
wyglądają jak białe ,pełne niezapominajki....;-)
Sa wysokie na 80-100cm.Dlugie silne pedy,na gorze taki "baldachim" kwiatkow.Rozrastaja sie w kepach.Nie znam nazwy.
To juz Druga nieznana:mrgreen::mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Sa wysokie na 80-100cm.Dlugie silne pedy,na gorze taki "baldachim" kwiatkow.Rozrastaja sie w kepach.Nie znam nazwy.
To juz Druga nieznana:mrgreen::mrgreen:
Na moje oko to może być Gypsophila paniculata, na nasze to gipsówka lub łyszczec wiechowaty, u Ciebie to Rispige Gipskraut, nie wiem tylko czy odmiana "Compacta Plena" czy "Bristol Fairy".
A jak wygląda ta pierwsza nieznana?
Cytat:
Zamieszczone przez
Muminek
Na moje oko to może być Gypsophila paniculata, na nasze to gipsówka lub łyszczec wiechowaty, u Ciebie to Rispige Gipskraut, nie wiem tylko czy odmiana "Compacta Plena" czy "Bristol Fairy".
A jak wygląda ta pierwsza nieznana?
Dzięki....ale na gipsówkę bym nie wpadł...a może to nie gipsówka bo za duże kwiaty,Mirek pisał że 1 cm !!?
A ta pierwsza nieznana to dla mnie...Miras mnie testuje,ale nazwa była znana.....co u Ciebie ??
Cytat:
Zamieszczone przez
tropic
Dzięki....ale na gipsówkę bym nie wpadł...a może to nie gipsówka bo za duże kwiaty,Mirek pisał że 1 cm !!?
A ta pierwsza nieznana to dla mnie...Miras mnie testuje,ale nazwa była znana.....co u Ciebie ??
Widziałem odmiany gipsówki o tak dużych kwiatach ale 100% pewności nie mam jaka to odmiana.
A u mnie właśnie rozpoczął się pierwszy tydzień sadzonkowania roślin liściastych, jeszcze miesiąc i gotowe:).
Bardzo ładne Twoje ostatnie kwiatki pływające, zwłaszcza zbliżenia. Pozdrawiam.
Jestem pewien,ze to nie gipsowka.Przejzalem wszystkie odmiany,to zadna z nich.Tego co zwiesz łyszczec wiechowaty to mam w drugim koncu ogrodu.Zona tnie go jak roze scina do wazonu.Z tymi ciemno czerwonymi ladnie sie prezentuje ta biel w delikatnych kwiatkach.
A pierwsza to byla jakas wodna,znalazlem nazwe w goglach.
Zdjęcia kwiatków na łące czy w ogrodach to naprawdę ciekawa propozycja. Jeśli jeszcze jakiś owad usiądzie i uda się go ująć w kadrze to wygląda to super.
Cytat:
Zamieszczone przez
andrzej83x
Zdjęcia kwiatków na łące czy w ogrodach to naprawdę ciekawa propozycja. Jeśli jeszcze jakiś owad usiądzie i uda się go ująć w kadrze to wygląda to super.
no to pochwal się czymś !!!:grin:
2 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
tropic
ten sam co Machu Pichu budował :-P
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Myslisz,ze ten Machu Pichu to razem z tym Rachu Ciachu tego kamienia tam przyniesli???
Jam jest Macho Picchu - ten...co kamienie naniósł, nie wiatr :grin: