Mocne to ostatnie, :). Fajne klimaty pokazujesz...
Pozdrawiam
Wersja do druku
Mocne to ostatnie, :). Fajne klimaty pokazujesz...
Pozdrawiam
A jak się mówi po chińsku 'masz pan bardzo dobre okoliczności sprzyjające ekscytującym kadrom i uwiecznianiu przemijającego'?
witam,
salvadhor:
Moje językowe możliwości w temacie mandaryńskiego są zbyt ograniczone;)Cytat:
A jak się mówi po chińsku 'masz pan bardzo dobre okoliczności sprzyjające ekscytującym kadrom i uwiecznianiu przemijającego'?
Nadal uropowo-tajsko:
147.
Załącznik 140326
148.Bardzo modny gadżet w tym sezonie.
Załącznik 140327
pzdr!
Pooglądałem zdjęcia, poczytałem bloga. Udanego urlopu życze!
witam,
149. 'The Giant'- restauracja w/na drzewie pod Chiang Mai(płn.Tajlandia)
Załącznik 140702
pzdr!
czy ceny w tej restauracji są równie wysokie jak drzewo?
Drzewo restauracja wygląda bardzo interesująco.
Jan_S ceny oczywiście wyższe, ale znośne. Warto odwiedzić bo instalacja niecodzienna.
Ja już powoli wracam z urlopu, ale wracam przez Hong Kong, a ten wczesnym rankiem prezentuje się następująco:
150. Mongkok, Hong Kong
Załącznik 142444
Jak się ogarnę to będzie więcej kadrów z HK
pzdr
PS
Macałem dzś EM5II, korci:???:
Jak dla mnie wygląda wyjątkowo nieprzyjaźnie, tak nieludzko...
Fakt, ze jakiś ten Hongkong ponury.
Zawsze zaglądam tu z przyjemnością. Świetne oko masz do chińskich opowieści:)
150. Doskonałe!
Chyba rzadko można obejrzeć to miejsce tak opustoszałe... Niesamowite dla mnie, jak z filmu.
witam,
Człowiek na niedostatku czasowym. Dziś kilka migawek z hong Kongu, państwa/miasta, w którym nie chciałbym mieszkać, ale odwiedzać bardzo chętnie;)
@inkoguto, wyszomir- HK o poranku faktycznie szary, ale jak wieczorem odpalą światła to prezentuje sie zacnie;)
151. HK MPK
Załącznik 144157
152. Mongkok
Załącznik 144158
153. Mongkok, okolica z elektroniką- cenowo bez szału...
Załącznik 144159
c.d.n.
pzdr
Ostatnie bardzo mi się podoba swą konstrukcją :)
Foteczki bardzo fajne. Odważny kadr ze znakiem drogowym przepoławiającym scenę, zawierającym zbieżność pasów. Ale ja nie o tym. Patrzę na ostatnie zdjęcie, na ludzi, ich ubiory, rodzaje zastanowienia na ich twarzach i wyczuwam, że H-K jest inny niż kontynentalne Chiny. Więcej luzu, fantazji, ale i pewności siebie, wewnętrznej organizacji, uporządkowania. To tylko może potwierdzić taki wędrowiec, który był tam i tu - jak goroch i który jest fotografem, nie ważne czy amatorem, ważne, że ma oko.
Pzdr, TJ
Ichniejszy Times Square ;-). Bardzo fajne zdjęcia!
Restauracja na/w z wiszaca kladka swietna.
Fajny klimat.
witam,
Tadeusz Jankowski:
Zdecydowanie jest różnica, a dokładniej różnice. Lata pod rządami W.Brytanii zrobiły swoje. Różnice są na tyle widoczne, że mieszkańcy HK nizbezbyt zachwyceni są z tego, że miliony Chińczyków z 'czerwonej' części kraju przyjeżdża na zakupy etc. Zbyt wiele ich dzieli...Cytat:
Patrzę na ostatnie zdjęcie, na ludzi, ich ubiory, rodzaje zastanowienia na ich twarzach i wyczuwam, że H-K jest inny niż kontynentalne Chiny. Więcej luzu, fantazji, ale i pewności siebie, wewnętrznej organizacji, uporządkowania.
154.
Załącznik 144395
155.
Załącznik 144396
156.
Załącznik 144397
spokojnych świąt!
pzdr
153 bardzo mi pasuje. 2 tłumy na górze szyldy, na dole ludzie.
mi za to 155 bardzo się podoba, czysta geometria nic więcej:)
Mnie bardzo Hongkong się podoba. Dobre foty.
witam,
dzięki za komentarze. Jeśli coś się nie podoba, nie pasuje, czy zrobilibyście inaczej to też można ponarzekać. Chętnie posłucham;)
157. uliczny protest przeciwko integracji HK z Chinami.
Załącznik 145603
158.
Załącznik 145604
pzdr!
Zdjęcia są ciekawe i czekamy na więcej - mam nadzieję, jak odpoczniesz.
Pozdrawiam
witam,
kilka majowych kadrów z dziś i zagłębie węglowe made in China;)
159.
Załącznik 146485
160.
Załącznik 146486
161.Tu poprosze o pomoc bo nie mogę się zdecydować. Które z poniższej trójcy najlepiej się prezentuje?
a)
Załącznik 146488
b)
Załącznik 146489
c)
Załącznik 146487
Niesztampowa romantyczność. Fajne miejsce :)
Jaka malutka jest miłość tych dwojga wobec wielkiej ilości Chińczyków :-)
Witam.Przejrzałem cały wątek,poczułem się jak na urlopie:wink: plusik leci.
witam,
dzięki za odwiedziny.
hadan:
Wiadomo, ile ludzi tyle opinii, ale zawsze to dobrz eposłuchać co komu bardziej podchodzi. Też c wyeliminowałem, jak wróciłem do wątku później.Cytat:
Dzięki za wrzutkę. Co do oceny to nie można powiedzieć jednoznacznie. Wybrałbym a i b ale ocenić które z nich
lepiej się prezentuje - bałbym się. Obydwa są dobre i przedstawiają różne wizje. Tylko Ty sam możesz dokonać
tego wyboru jeżeli musisz.
162. Weselna 'widokówka', znajomi dziś zmienili stan cywilny, ale druhna nadal wolna;)
Załącznik 146959
pzdr
Ładna widokówka, oj ładna! :twisted:
Portrecik klimatyczny, lokalny koloryt, ostre barwy, światełka, kwiatuszki, ostre światełko z kontry, postać łukiem ciała wpisuje się dobrze w kadr, model pozuje, ma rzeczowa minę, ale to też mieści się w miejscowej aurze. Modelka milczy, ale zdjęcie gada.
Pzdr, TJ
154 świetne. Fajnie wyszły odblaski na masce i szybie.
Podoba mi się 159. No i panna młoda - śliczności :)
Pozdrawiam.
Fajny wątek do zaglądania i zobaczenia trochę innego swiata. Pozdrawiam!
Właśnie czytam "Obfite piersi, pełne biodra" Mo Yana. Polecam dla miłośników chińskich klimatów. Fajne się to czyta i porównuje do naszej kultury. Na przykład u nas mówimy "tonący chwyta się brzytwy" a w tej książce jest "tonący chwyta się trzciny". Nie wiem może to wolne tłumaczenie. Pewnie autor wątku może nam to wyjaśnić.