Świetne :)
Wersja do druku
Świetne :)
No to wstawiam obiecane zdjęcia z parku miniatur Madurodam, które poza ostatnim raczej nie są zamierzonym efektem budowniczych parku
116. Poniedziałkowe zachwianie równowagi
Załącznik 123303
117. Dziecku więcej uwagi!
Załącznik 123308
118. Kierowca też się załamał
Załącznik 123305
119. Mam dość tych bachorów
Załącznik 123306
120. a na deser "czekoladka"
Załącznik 123307
Fajne makiety.....ojjjj jakby mi się coś takiego przydało albo umiejętność tworzenia czegoś takiego :). Wystarczyłoby jakbym jakieś ludziki umiał robić bo na prawdę jest tyle rzeczy nas otaczających, że można całe historię tworzyć z nimi i ludzikami :)
121. Spłoszone stado
Załącznik 123393
Tutuł robi swoje ;)
makiety super.
spłoszone stado świetnie wypatrzone i pokazane. podoba się
Makiety super ale mnie najbardziej spodobała się ostatnia fota. Ładnie wypatrzone, ładny kadr.
ciesze się, że podoba się, dziękuję :)
122.Stalowe trzciny porusza wiatr
Załącznik 123553
123. Brama do podwodnego miasta
Załącznik 123554
124. jazz
Załącznik 123557
Stado bardzo fajne. Ostatnie też też bajer ale mój faworyt to 124 bo ja lubię takie z lekka powalone i trochę nienormalne :). Powiedz co to jest bo wygląda jak woda z czegoś spływająca płytko pod wodą a fota zza szyby :)
123 przekręciło mnie, choć nie lubię przekręcanych zdjęć, to jest ciekawe
124 ciekawią mnie te smugi w poprzek i dwa jakby wzdłużne garby, co to jest?. bardzo podobają mi się kolory, tzn. niebieski i pod nim żółty. mógłbyś napisać coś więcej o tym dżezie. co to za miejsce i jak zrobiłeś to zdjęcie. a może to coś małego z bliska??
oba zdjęcia różne (choć łączy je woda) ale oba są świetne - wg mnie
Dziękuję za dobre słowa. Cztery ostatnie zdjęcia, a i pewnie jeszcze jakieś następne, które w najbliższym czasie wstawię :wink: wykonałem w jednej lokalizacji.
Ale pozwolę sobie na rozszerzenie opisu jak znalazłem to moim zdaniem interesujące fotograficznie miejsce.
Po pierwsze to "owoc" nowo nabytej wiedzy wyszukiwania ciekawych miejsc w Google Earth, którą to wiedzę między innymi przyswoiłem sobie na świetnie prowadzonych Warsztatach Fotografii Podróżniczej z Marcinem Dobasem :grin: Bardzo dziękuję Marcinowi za pchnięcie mnie na nowe tory pozyskiwania tematów do zdjęć.
Po drugie pozazdrościłem robtorowi jego "mobilności" podczas wykorzystywania rowerka do wypadów fotograficznych. Wygrzebałem z wózkowni ostatni rower jaki pozostał w posiadaniu mojej rodziny i staram się go doprowadzić do stanu używalności :wink: i wykorzystywać na krótkodystansowe wyprawy po zdjęcia.
Ponieważ zestawienie powyższych uwarunkowań w ostatnią sobotę poskutkowało odkryciem fajnego fotograficznie miejsca wprowadziłem plan w życie.
Lokalizacja to stara śluza koło mostu Rędzińskiego we Wrocławiu. Bardzo ciekawe fotograficznie miejsce dla osób poszukujących industrialnych klimatów.
Link z Google Maps: https://www.google.pl/maps/place/Nadrzeczna/@51.155088,16.9622739,74m/data=!3m1!1e3!4m2!3m1!1s0x470fea5e8a0c281b:0x836cf 0d15c2ffae2
Na zdjęciu 124 są jakieś progi spiętrzające wodę w śluzie - nie wiem czy dobrze opisuję to technicznie. Wstawiam pomniejszony kadr ze zdjęcia przed moim "grzebaniem" :wink:
a te smugi w poprzek, co to?
To jeszcze panorama przedstawiająca obszar moich działań fotograficznych z ostatniej soboty :wink: klikać dla większej wersji.
Załącznik 123567
To już chyba ostatnie zdjęcia z sobotniego wypadu jakie pokażę
125. Trudno skupić wzrok
Załącznik 123674
126. Maskowanie wejścia
Załącznik 123675
127. Rytm
Załącznik 123676
128. Stare i nowe konstrukcje metalowe
Załącznik 123678
więc zakończyłeś w dobrym stylu.
nie będę chyba zbyt odkrywczy - 128 wymiata
Jak zwykle wiele ciekawych zdjęć, a ostatnie bardzo fajne.
Żadna tajemnica i w kręgu znajomych już się nią dzieliłem. Marcin mówił na warsztatach, że w czasach analogowych po przyjechaniu do nowego miejsca oglądało się pocztówki bo przedstawiały one najczęściej ciekawe fotograficznie obiekty w okolicy. Potem należało sobie zaplanować odwiedzenie tych miejsc i zrobienie własnych zdjęć. Teraz jest łatwiej bo jeszcze przed wyruszeniem można w Google Earth prześledzić jakie zdjęcia są wstawione przez innych fotografów i tak sobie ułożyć zwiedzanie okolicy po przyjeździe, aby do nich pojechać i fotografować po swojemu. Tak też zrobiłem przy planowaniu wyskoku rowerem w weekend i po ustaleniu obszaru w jakim będę się przemieszczał znalazłem sporo zdjęć powyższej śluzy :grin:
Przy okazji jak to piszę uświadomiłem sobie, że nie byłem na "wyprawie" w sobotę jak napisałem tylko w niedziele rano. Sobota nie wypaliła, ale tak się zafiksowałem, że nie tylko Was, ale i siebie wprowadziłem w błąd - ot siła sugestii :mrgreen:
A jeżeli chodzi o wiele innych aspektów dotyczących fotografii które przedstawił Marcin zapraszam na jego wykłady bo naprawdę warto :grin:
Ostatnia wrzutka przyjemna, ale odbiór trochę psuje mi konwersja do czerni i bieli , która jakoś mi nie odpowiada, chociaż sama nie wiem, czemu ;)
Ani ze mnie makro fotograf, ani z mojego Stylusa 1 makro sprzęt, ale przy okazji fotografowania kwiatków pod słońce wlazło mi to to w kadr to to sfotografowałem :) To tylko tak, aby trochę "ubarwić" ten wątek po ostatnich monochromatycznych fotografiach jakie wstawiałem :wink:
129. Intruz
Załącznik 123694
A nie trzeba było tak specjalnie obciąć 125 zaraz pod łańcuchami dla totalnego rozbiegania? Bo w chaosie jest porządek :). Za zdjęciami typu 126 zbytnio nie przepadam ale 127 i 128 całkiem fajne, grzeczne i ułagodzone ale dla mnie nadal 125 najfajniejsze, ponieważ lubię zabawy z takimi kadrami jest takie trochę dzikie i drapieżne. Pozwoliłem sobie na małe co nie co :)
Załącznik 123719
130. Kraina Łagodności
Załącznik 123815
Dobre! Gdzie Ci się udało wypatrzyć taki obrazek?
Fajnie wyszła ta kraina :)
fajne to ostatnie choć zastanawiam się jak by wyszlo bardziej skontratowane...
Bardzo ładne zdjęcia a szczególnie 128.