Obraz - bo to obraz - przypomina mi malunki z XIX w. przedstawiające stempade dzikich indiańskich mustangów.
Wersja do druku
Obraz - bo to obraz - przypomina mi malunki z XIX w. przedstawiające stempade dzikich indiańskich mustangów.
Super, ale tam gdzie wszystkie są zebrane razem - totalny odlot.
137 - to mistrzostwo fotografii. Poślij je na jakiś konkurs koniecznie. Bo przyjadę i Ci wleję.
Na dobranoc jestem uraczony porcją wyśmienitych fotografii.
Poprzednie afrykańskie budziły głęboki podziw. 137 powoduje opad szczęki z wrażenia.
To już chyba przesada.... ale jakże dla mnie miła :)
O! Fajne skojarzenie.
Dziękuję :)
... będę się bardzo starał tego nie udowodnić :lol:
uuuu... poważna groźba. A możesz pogrozić jeszcze jurorom, że zrobisz im to samo jak nie wybiorą mojego zdjęcia??? :???::lol:
Dziękuję wszystkim za miłe słowa. Dam teraz odpocząć od afrykańsko-zwierzęcych klimatów.
138. Un hombre de Trinidad
Spacerując uliczkami Trinidadu na Kubie, niekoniecznie tymi głównymi, można spotkać wielu ciekawych ludzi. Ten Pan z poniższego zdjęcia twierdził, że pali tylko najlepsze cygara na świecie. Taką dyskusję prowadził ze swoimi znajomymi o czym nie omieszkał nam powiedzieć podczas "sesji", na którą bez oporów się zgodził. Być może później żałował, bo już podczas tej "sesji" znajomi, z którymi przed chwilą dyskutował, nabijali się z jego kariery modela :)
Załącznik 214089
@Lilen - jesteś prawdziwym mistrzem.
Poznałeś szczęśliwego Kubańczyka :) Fajny portret.
mimo zmiany modela - poziom 3masz :)
fajne :)
Był fajny dziadek to teraz czas na mniej fajną gadzinę ale też z Kuby.
139. Zaglądając śmierci w oczy a właściwie w paszczę Krokodyla kubańskiego (Crocodylus rhombifer).
Załącznik 214122
Brrr - chyba, że wypchany :wink:.
Zęby nie myte :roll:
Te zęby to od tytoniu...
135 zatkało mnie z wrażenia ale przy 137 to gdybym nie miał swoich zębów to szuflada byłaby na podłodze.
Sorki za mój francuski - jest ZAJEBISTE
Jesteście niezawodni, dziękuję za odwiedziny i jednocześnie przepraszam za brak mojej obecności w innych wątkach. Jeżeli tylko znajdę trochę czasu to to nadrobię.
140. Portret przystojnego Pelikana kędzierzawego ;)
Załącznik 214189
Ale hipnotyzujące spojrzenie..można zeza dostać :wink:
@Lilen jesteś the beściak. Wysyłaj prace na konkursy, bo większość z nich ma ogromny potencjał. Patrząc na Twoje fotki uważam, że są równie dobre jak np Marcina Dobasa, więc mogłyby spokojnie trafiać na okładki gazet (chyba, że już wpadają? ) .
Pelikan robi wrażenie. Nie wygrał czasem jakiegoś konkursu lub nie zdobił okładki jakiegoś czasopisma? Bo wydaje mi się, że już gdzieś widziałem ten lub podobny do niego portret.
Przepiękny portret pelikana, fotografia antylop kojarzy mi się z pracami Sebastiao Salgado. Gratulacje.
cudne to ostatnie - zastanawiam się czy była szansa na cały dziób i czy wówczas nie było by lepiej
bo jakby z całą paszczą 3mało taki poziom to petarda totalna
jak daleko od niego byles ?
Prześwietne zdjęcia o imponującym oddziaływaniu.
Nie wygrał ani nie był na okładce. Inne moje zdjęcie tego ptaka zostało wydrukowane w Digital Camera :)
Może i lepiej tylko wtedy głowa zajmowałaby niewielką część w kadrze i dodatkowo w kadr wszedłby tułów a wtedy nie byłby to portret a zdjęcie całego ptaka :)
Byłem kilka metrów od modela, nie pamiętam ile dokładnie :)
Dziekuję również pozostałym za komentarze.
Rzutem na taśmę (jestem kilka godzin przed wyjazdem) publikuję zdjęcie krajobrazowe, w której to kategorii nie czuję się zbyt mocny więc proszę o wyrozumiałość :/
141. Horseshoe Bend, zakole na rzece Kolorado, Arizona, USA. Wiem, niebo nie zagrało ale nie miałem szans na powtórkę bo byłem tam tylko jeden wieczór :/
Załącznik 214393
@Lilen - nie bądź taki skromny - piękne zdjęcie.
może i nie zagrało tak jakby mogło - ale i tak nie jest źle - coś tam na nim się dzieje :)
znane miejsce - pięknie pokazane :)
Chyba tylko podobny : https://www.flickr.com/photos/69320968@N05/33352376278 :wink:.
Na szybko po powrocie jedna wrzutka. Jutro postaram się nadrobić ulubione wątki:)
142. Mangusta pręgowana lub Mungo pręgowany (Mungos mungo) w nietypowym dla siebie miejscu czyli na drzewie. To wyjątkowo naziemne zwierzę, żyjące w dużych grupach w wykopanych przez siebie norkach.
Załącznik 214922
Super zdjęcie, ale najlepszy Kaszpirowski :lol:.
dzięki :)
143. Portret samicy słonia afrykańskiego, która wraz z swoją rodziną podeszła pod samą kawiarenkę, w której piliśmy nie tylko kawę ;). Sama kawiarenka była w pobliżu wodospadu Wiktorii.
Załącznik 214938
Piękny portret. Bardzo ładna kolorystyka - niemal monochromatyczna, tylko oczy się wyróżniają.
Dziękuję Wyszomirze :)
144. To drzewo już widzieliście w moim wątku ale teraz w nieco innej odsłonie. Dalej wietrznie ale wydma już w cieniu.
Załącznik 214946
pięknie tu nadal u Ciebie :lol:
Portret słonia przecudny... uwielbiam te Twoje zbliżenia, bardzo kadrowo przypomina mi zebry dodane jakiś czas temu :)
piękne
Wrzutki jak zwykle bardzo egzotyczne i w najlepszym wydaniu. Słoninka super :)
Dziękuje Pani i Panom :)
145. Kolejne zdjęcie z wielkiej migracji. Jak Wam się znudzi to dajcie znać bo jeszcze trochę tego na dysku mam :D
Załącznik 215013