ups, to chyba do mnie, wysłałem pionowe. [wstydze_sie]
Wersja do druku
ups, to chyba do mnie, wysłałem pionowe. [wstydze_sie]
rzuciłem okiem na najbardziej interesującą mnie kategorię Krajobraz - fotografia z latarnią morską genialna.
Myślę, że pionowe siłą rzeczy muszą zostać odsiane przed głosowaniem (gdzieś w wątku było, że nie będzie się dodawać pasków po boku, ani kadrować później), ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby dosłać jeszcze teraz inne poziome.
Przepraszam ale to można klika zdjęć do jednej kategorii wrzucić?? Myślałem że po jednym do każdej.
Znaczy mogę wrzucić kilka zdjęć do jednej kategorii.O widzę że limit zdjęć też zdjęty.
Tak, ale po prostu trzeba zachować zdrowy rozsądek.
Odpowiem teraz, a jutro oficjalnie. Taka zasada (po jednej propozycji na kategorie) obowiązuje od samego początku tego konkursu. Oczywiście parę osób na samym początku (nie będę pokazywał kto ;) ) postanowiło wrzucić kilka propozycji. Gdybyśmy jutro zakończyli zbiórkę, to wedle regulaminu, losowo wybrał bym jedną z propozycji klubowicza w danej kategorii i pozostałe jego prace skasował z tej kategorii.
Z racji niewielkiego zainteresowania od jutra robimy "dogrywkę" i przedłużamy o 10 dni zbiórkę zdjęć, dopuszczając możliwość dodania kilku swoich propozycji. Zmienią się też nieco zasady głosowania, ale o tym napiszę jutro wieczorem. Umieszczę też zmiany w pierwszym poście zaznaczając co w regulaminie ulega zmianie.
Małe zainteresowanie, to "dobrze" ;) ...nie zaglądałem na OC dłuższy czas a dziś byłby ostatni dzionek i ostatni dzwonek. Musiałbym mocno się sprężyc z przygotowanie lastminute ;) A tak spokojnie jeszcze 10 dni :D
Fajnie że przedłużone może uda mi sie 3 korony pstryknąć. Pozdrawiam z pięknych Pienin. Laptop w domu. To public net wolny okropnie.
Szkoda, że nie do końca sierpnia - bym coś tatrzańskiego mógł wrzucić. Może za rok :)
Ja dopiero wróciłem z saksów rowerowych, moge coś przygotować do poniedziałku wieczór.
Ja mam jeszcze pytanie odnośnie proporcji boków zdjęcia. Wiadomo, że zdjęcie musi być poziome, ale jakie ma mieć proporcje boków 4/3, czy może mieć też 3/2, lub 16/9? Ja wysłałem zdjęcie o proporcji 16/9 i teraz dopiero zacząłem się nad tym zastanawiać. Oczywiście mam oryginał w proporcji 4/3.
Jak o tym było to przepraszam, wątek śledziłem do pewnego momentu.
Dokładnie. Skoro zdjęcie jest z Olympusa to oryginał, nawet w JPG ma proporcje 4:3. Jedyny wyjątek to skan z filmu 35 mm z Olympusa OM.
---------- Post dodany o 07:43 ---------- Poprzedni post był o 07:40 ----------
Zapomniałem o PEN-ach. Zdaje się, że w tam JPG będzie miał wybrane w ustawieniach proporcje.
Moje też w takim razie muszę poprawić. To poproszę o wykasowanie jego.
W kategorii krajobraz widzę trochę panoram, trochę kadrów w innych proporcjach niż 4:3. Przypominam autorom zgłoszonych prac, że panoramy jak również inne proporcje niż 4:3, jeśli wygrają, zostaną wykadrowane do pożądanego rozmiaru. W przypadku wygranej, laureat zostanie poproszony o wykadrowanie i nadesłanie obrobionego pliku w największej możliwej rozdzielczości.
APZ, Farensbach, szerokie kadry zostały skasowane zgodnie z życzeniem.
hades sprawdź proszę czy moje fotki są ok i daj znac.
Pozdrowerki
Proporcje właściwe.
Dostałem maila od Radia Erewań ale po angielsku. Rzecz dotyczy pliku zgłoszonego do konkursu- oto treść. Wydaje mi się że chodzi o brak tytułu, to możliwe przy moim pośpiechu.
I'm sorry, but the photo you submitted to Konkursy Olympusclub.pl, titled
"Z32448551", has been deleted. Some reasons for photo deletions include:
-Images that were partially uploaded/incomplete
-Broken images
-Extremely poor quality/images (impossible to make out the image itself)
-Images that did not conform to our published site contribution and usage guidelines such as offensive images
Wole gdy takie problemy zgłaszane są na PW. Ale odpowiem tutaj. Miałeś zdublowane jedno ze zdjęć (mgła w lesie) w kategorii Krajobraz.
A co tam, raz kozie śmierć, też coś dodałem :)
Przez was się zmobilizowałem i sam coś dodam. Choć nie chciałem wygrywać, ale cóż...
;P
Świetnie, tak trzeba.
Propozycję mam odnośnie małej frekwencji.
Prowadzę cykliczny konkurs fotograficzny w pracy i jakoś zawsze tak jest, że przez 90% czasu trwania udział jest znikomy.
Tydzień przed końcem wysyłam maila do wszystkich z info o kończącym się konkursie. Działa jak zaklęcie - z 20 fotek robi się 200 :)
Może puścić maila do wszystkich użytkowników forum? To chyba nie jest za dużo roboty...
Ale przecie na głównej stronie jest zapraszacz - Twoje zdjęcie w kalendarz. Wystarczy kliknąć i dodać.
Ja wyślę dziś wieczorem.
Najpierw komputer musi przetrawić 600 raw z wyjazdu
pozdrawiam
Nie znam takiego powodu, dla którego nie można przeprowadzić jednorazowej akcji informacyjnej. Roboty zapewne nie tak wiele, a i korona nikomu z głowy nie spadnie.
Widzę tylko jeden problem - każda taka akcja przedłuży proces wyboru zdjęc o kolejne pewnie dwa tygodnie...
No zalatwione :)
Moje też poszły :)
Przypominam, o północy mija termin nadsyłania zdjęć.
Czy już wszyscy? Wieczorem usiądę do otwarcia głosowań w poszczególnych kategoria. Powiedzmy, do 21 jest jeszcze szansa by dodać zdjęcie.
---------- Post dodany o 12:15 ---------- Poprzedni post był o 12:08 ----------
Aha przed głosowanie usunę wszystkie propozycje, które odbiegają od założeń. Na pewno usunę pionowe kadry. Zastanawiam się jeszcze na kwadratowymi i poziomymi 3:2. Autor, który zwycięży takim kadrem będzie się musiał zgodzić na wykadrowanie do 4:3.