250 jest GIT. Może inaczej - "po mojemu" (w kwadrat) bym kadrował, ale - i tak jest fajnie.
Pozdrawiam.
Wersja do druku
250 jest GIT. Może inaczej - "po mojemu" (w kwadrat) bym kadrował, ale - i tak jest fajnie.
Pozdrawiam.
Jacek285, witia1 dziękuję za opinię . To drzewko rośnie na "mojej" ulubionej górce. Chwilę wcześniej zanim dokręciłem filtr pola po lewej były w słońcu, drzewko w głębokim cieniu. Nie zdążyłem niestety.
252. wersja w poziomie
https://forum.olympusclub.pl/attachm...1&d=1312575661
Z dzisiejszego poranka:
257.
https://forum.olympusclub.pl/attachm...1&d=1312696612
Widac, ze sloneczko wstaje :-) (257 )
Ładne to ostatnie. Fajnie mieć widok, który można obejrzeć w różnych wersjach, jest tyle możliwości w zależności od pory roku czy dnia.
Mam jeszcze coś takiego:
Załącznik 52518Załącznik 52519
Dziękuję za wizytę , czuję się zaszczycony
Jasne, że fajnie, i z niezłym dojazdem do miejscówki.
Tak było parę minut wcześniej i z trochę innego miejsca i pod trochę innym kątem do światła słońca przepychającego się przez pojedyncze chmurki:
Załącznik 52520
Ostatnie piekne o poranku...
Ostatnie miłe dla oka, z przedostatniej pary bardziej podoba mi się kolor. 257 ładne, choć popróbowałbym też coś z tele i tym drzewem w mocnym punkcie. Ładnie układają sie w oddali góry.
Piękne te ostatnie pejzaże. Miejscówkę masz naprawdę świetną, tylko pozazdrościć.
I to jaki widok.Extra
Dziękuję Wam wszystkim za zainteresowanie i wizytę i za pozostawione słowo. Żeby nie zanudzić :
256. Autostrada do Balic...
260. Alejka nocą.
Czy 259 w kolorowej wersji nie daloby sie wyciagnac z trawy na dole wiecej szczegolu?
Tomek
260 bardzo mi się podoba.
niestety skopałem tę fotę - w ld wlazło mi lustrko samochodu, musiałem mu pień i tło trochę dopracować.
Pewnie by się dało - tylko to kompakt , dużo więcej szumu i mniejsza rozdzielczość. Całe rawy pomniejszone i troszkę podostrzone.
Dziś wieczorem - kolejna próba z balansem bieli i XZ-em. Na placu są lampyo barwie ciepłej i niebieskiej , sodówa na słupie po drugiej stronie ulicy i kolorowe podświetlenie fontanny.
Chociaż trudno cenić kolory podświetlenia fontanny, przez przepały (szczególnie pierwsze zdjęcie), to WB wydaje się być dobrze ustawiony :roll:
Warunki są trudne wielokrotna ekspozycja przy czasach 1/6-4/2 sekundy??? przy lejącej się wodzie - będzie jeszcze parę wieczorów zabawy. Światło dookoła poodsuwane na boki placu, strumień światła podświetlający wodę - podświetlenie białe, żółte, czerwone liliowe i niebieskie zmienne ledowe- może spróbuję z pomiarem punktowym lub z ciemną tonacją. Niby tylko fontanna, a ile ćwiczeń.
Kolejne dwa to zdjęcia popołudniowe - Zachęcony przez user-kę wykonałem wycieczkę w nieznane mi dotąd rejony Choczni i to piersze fotografie z tego pleneru.
265 - bardzo podobają mi się kolory na tym zdjęciu
Świetne widoki, szczególnie 267, fajny układ linii granicznych pomiędzy polami.
Wow!!! Miło z Twojej strony, że wspomniałeś w swoim wątku moją skromną osobę! I jakże się cieszę, że zmotywowałam Cię do odwiedzenia moich rodzinnych stron :) Ładnie tu u nas, prawda? :) Mnie oczywiście najbardziej podobają się wiatraki no i ciekawa jestem co z tą kapliczką?
Trzy kolejne obrazki z Choczeńskiej wycieczki. Niestety wczesne popołudnie i w słońcu.
Pozdrawiam AP.
Trojeczka psi mi najbardziej :-)
APZ'cie trójeczka przepiękna, super miejscówka :)
3 fajowa
Dziękuję za wizyty.Z dzisiejszego wieczora, miejscówka ta sama. Z niektórych plewiłem linie wysokiego napięcia i druty.
Jedyneczke oraz trojeczke wybieram :-)
Dołożę jeszcze - Deszcz nad równiną. Też mnie złapało.
widzę że w podobnym czasie i miejscu pstrykaliśmy, fajne dwie ostatnie wrzutki pozdrawiam
Fotki z podróży- Dzisiejsze.
musze przyznac ze kilka ostatnich zdjec krajobrazowych robi wrazenie
szczegolnie polaczenie zdecydowanego blekitu nieba , lekka zolc zboza i zielen roslin
pozazdroscic miejscowek i pogratulowac oka ;-)
Jedyneczka jak dla mnie :-)
Z ostatniej 1, ale pomieszałeś miasta :P drugie to chyba złote tarasy trzecie jak widać galeria Krakowska :) Więc jak najbardziej z podróży :)
Z ostatnich kilku dni to 271 i 274 podobają mi się najbardziej. Piękne miejsca uchwycone we właściwym momencie.
Dzięki za wizyty i motywację.
Próba poprawki :
280a