Zdjęcia sportowe bardzo dobre - późniejsze lepsze od tych pierwszych.
Fota ostatnia taka sobie i ewidentnie ruszona.
Wersja do druku
Zdjęcia sportowe bardzo dobre - późniejsze lepsze od tych pierwszych.
Fota ostatnia taka sobie i ewidentnie ruszona.
Ostatnia jest rzeczywioscie poruszona, robilem co moglem w PS-ie, ale i tak widac. Szkoda, bo nawet fajnie zagraly te naszyjniki z szyldem. Szkoda tez, ze nie widac twarzy gosci. Stalem chwile, ale sie nie chcial odwrocic.
Pzdr
Nie bardzo ta ostatnia fota...
Chyba rzeczywiscie. Co powinno byc lepiej, by temat zagral (roznokolorowe naszyjniki i napis)?Cytat:
Zamieszczone przez Rafał Czarny
Kurczę szkoda, że ruszone bo nie jest takie złe!
Dzieki :) Rozne sa opinie. Mi sie podoba temat, ale czegos (tylko czego??) brakuje, bo fotka nie gra tak, jak powinna. A poza tym poruszone.Cytat:
Zamieszczone przez Mysikrólik
Za koralami (tam gdzie drzwi) mogłaby stać taka typowa przekupa - sprzedawczyni. :mrgreen: Jak już sobie można marzyć czego brakuje. ;)
Kiedy tam bylem, to nie przekupy nie bylo. Jedynym osobnikiem byl ten gosc i mysle, ze gdyby on sie odwrocil, albo pokazal chociaz czesc twarzy, to byloby wyraznie lepiej. Chodzi mi jednak o taka strone technicza, typu inny kadr, inna perspektywa itp.
Jeszcze cos tam wygrzebalem z ostatniego, krotkiego street'u. Nie wiem, czy jest cos warte, mam mieszane uczucia co do tej fotki, dlatego prosze, byscie je skomentowali.
119. Up & down
Pzdr
Jednak slabo, ze nikt nie komentuje? Coz, nie udal mi sie chyba ten ostatni street :(
Tak odrobinkę. ;-)
Pozdrawiam
Grzesiek
Niepotrzebnie zrobiłeś sklejkę. Fota z lewej całkiem spox, fajne zestawienie - robotnicy ze ślicznym, wymuskanym chłoptasiem z żurnala.
Tak sie zastanawialem, czy robic dwa w jednym, czy nie. Rzeczywiscie fotka z lewej jest ok, a ta po prawej w sumie niepotrzebna.
Czasu malo, leje caly dzien... A by sie chcialo wyjsc i cos pofocic na ulicy... :(
Pzdr
ja to tu zadko bywam, a zatrzymala mnie wlasnie fotka z kolarami i fioletem :mrgreen: bez czytania innych postow zaczalem sie smiac z tych smiechowych korali i wyszukujac te fioletowe, co oczywiscie mi sie udalo :mrgreen: fotka gra, gra, a jakze i nie przeszkadza mi ze sie ruszyla.
Dzieki, ze wpadles ;) Czyli cos tam wyszlo w tej fotce, skoro ktos ja odczytal tak, jak chcialem :) Zagladaj czesciej, mam nadzieje, ze bedzie cos ciekawego do ogladania. Za moment wychodze na Festiwal Kultury Zydowskiej i moze uda sie cos ciekawego sfocic.Cytat:
Zamieszczone przez dka
PS. A widziales zdjecia z bryczkami?
Pzdr
bryczki to widzialem cheba w galerii. klasa! no to smigaj na ten festyn i przynies co ladnego, bo tu mlodziez glodna czeka przed monitorami :D
Dziekowka :) Mlodziez to idzie focic ;)Cytat:
Zamieszczone przez dka
Dobra, wrzucam pierwsze zdjecie z dzisiejszego wypadu na Festiwal "Warszawa Singera". Ulica Prozna, brama. Niedlugo bedzie wiecej zdjec, troche reportazu.
120. "..."
Pzdr
Szkoda, ze nikt nie komentuje :(
Teraz krotki reportaz z wystepu Siostr Rajfer z Izraela. Zapraszam!
121. Tlum zebral sie duzy, zapelnil calutka ulice
122. Siostry Rajfer
123. Zaczely spiewac...
124. ...a niektorzy sluchali bardzo uwaznie :)
125. ...bo i Siostry Rajfer spiewaly bardzo energicznie!
Zapraszam do komentowania reportazu, jak i zdjecia nr. 120!
Pzdr
Niezłe Rajfury :D . Dawaj jakiś pejsatych chłopaków.
Spoko oko, cos tam sie szykuje :) Wbrew oczekiwaniom, malo bylo "pejsatych chlopakow". Zazwyczaj byli tylko w czapkach/kapeluszach/jarmulkach, czesto na czarno. A i tak takich nie bylo wielu. Najwiecej bylo ludzi tanczacych na ulicy tance chasydzkie :D Mam jakies zdjecia, pewnie pokaze ;)Cytat:
Prosze :) Nie do konca spelniam zyczenie, ale zawsze ;)Cytat:
126. "Pejsaci chlopacy" :D
127. Pani
Pzdr
Szkoda, ze nikt nie komentuje :( No nic, daje jeszcze jedna fotke z Festiwalu.
128. "Co ja tu wlasciwie robie?..."
Pzdr
Rozumiem, ze ostatnie 3 fotki bardzo slabe? :( Eh, cos mi nie idzie ostatnio :( 4 post z rzedu...
Nie znam się na streecie, ale 126 - ta pani jest strasznie fajna ;) Może trochę szkoda, że nie wykadrowałeś jej pionowo. (?)
Dawno mnie nie było. Wpadłemna forum i widze kilka fajnych fotek. Bardz mi się podoba ostatnia Twoja seria.
Pejsiata seria całkiem, całkiem ale 120 for mi najlepsiejsza. Przykadrować tylko tak, aby popiersie z piersiami zrobić i dla mnie bomba.
Pozdrawiam
Grzesiek
P.S. Pejsiaty obywatel Azji wymiata.
O, dzieki ze wpadliscie :) Juz myslalem, ze nikt nie skomentuje :)
Chcialem, by ta druga Pani pijaca kawe/herbate byla w tle, dlatego kadr jest poziomy.Cytat:
Nie znam się na streecie, ale 126 - ta pani jest strasznie fajna ;) Może trochę szkoda, że nie wykadrowałeś jej pionowo. (?)
Milo, ze sie nr. 120 spodobal :) Drugiego zdania nie calkiem rozumiem: chodzi Ci o obciecie calej prawej strony?Cytat:
Pejsiata seria całkiem, całkiem ale 120 for mi najlepsiejsza. Przykadrować tylko tak, aby popiersie z piersiami zrobić i dla mnie bomba.
PS. Przydarzyla mi sie glupia historia. Sformatowalem nie te karte co trzeba i stracilem wszystkie zdjecia z "Warszawy Signera" (oprocz tych, ktore sa w necie, ale sa w malych rozmiarach). Probowalem to odzyskac, ale cos nie wyszlo. Dlatego pewnie wiecej zdjec z festiwalu nie bedzie :( Szkoda, bo chcialem pokazac jeszcze jakies fotki z nauki chasydzkiego tanca, gdzie troche probowalem rozmyciem sprawiac wrazenie dynamiki tanca :/
Pzdr
Współczuję. :|
Dzieki :) Najglupsze jest to, ze chcialem pozyczyc jedno gigowego xD-ka bratu, ktory dzis wyjezdzal, a ma tylko 2GB CF, by mial wiecej miejsca. Zgralem fotki z xD, formatuje karte (by jpg-y skasowac...), a tu nagle patrze, ze... bylem przelaczaony na CF... Glupio sie zachowalem, ze nie sprawdzilem tego :(Cytat:
Zamieszczone przez Mysikrólik
Z tym popiersiem - to (oczywiście moj opinia) wykadrować tak, aby twarz była w centrum kadru, dół mniej więcej na lini biustu i (znów moje takie tam) było by jeszcze lepsze. Twarz młodej, ładnej dziewczyny patrzącej gdzieś poza fotografującym, na tle takiej odrapanej, brzydkiej ściany. Takie...życiowe?
P.S. Format disc? -> NOOOOOO. Współczuję, a na pocieszenie że choć trochę w miniaturkach się ostało.
Pozdrawiam
Grzesiek
A, teraz czaje :) Niestety tak duzy crop wiazalby sie z bardzo duza utrata jakosci. To raczej nie ma sensu robic tego w na komuterze, powinienem byl po porstu podejsc blizej albo miec dluzsza ogniskowa.
Pzdr
Dwie fotki z dzis. Zaspirowany pracami Rafala i rowerami... :) (kurcze, widzialem dzis tak odjazdowych rowerzystow na odjazdowych rowerach, ale ani razu nie bylem wtedy gotowy do strzalu :() A druga to taki street. Zapraszam do komentowania!
129. Do pracy!
130. Pan
Pzdr
"Pan z koszykami" mi się podoba.
"Do pracy" też ale...wszystko jest poruszone i pojazd i tło.
Tak mialo być?
Dzieki :) Tak mialo byc. Popatrzylem sobie troche na fotki Rafala z rowerzystami (z panoramowaniem ale takim, ze wlasciwie wszystko jest rozmyte), na poczatku mi sie srednio podobaly, ale w koncu postanowilem sam sprobowac. Pod reka byla tylko... koparka :)Cytat:
Zamieszczone przez Woytec60
Ja na moich stritfoterkach mam tak ustawionego aparata, że zwykle działam na priorytecie przysłony (pomiar matrycowy, maksymalna dziura, ISO jak Bóg dał, czyli w zależności od pogody, znaczy się światła).Cytat:
Zamieszczone przez suchar
Ale jestem czujny jak pies podwójny i mam na S ustawiony czas 1/20 sec. Kiedy widzę akcję godną panoramowania w ułamku sekundy przełączam się na priorytet migawki i jadę z koksem.
Ja robie dokladnie tak samo, dokladnie :) Problem w tym, ze tych dwoch rowerzystow (jeden mial rozowy rower!) przejechalo mi przed nosem kiedy wychodzilem z jakiegos wyjscia, wiec widzialem ich bardzo krotko. Nie mialem szans na panoramowanie, a nawet na zwykla fotke. Szkoda. Jutro tez postaram sie pojsc na fotki, moze uda mi sie jakiegos rowerzyste namierzyc :) A co sadzisz o samych fotkach?Cytat:
Mam wrazenie, ze pojazd jedzie, to jedyne pozytywne wrazenie.
Zawsze cos... Od dluzszego czasu nie zrobilem zadnego porzadnego zdjecia. Brak mi koncepcji i szczescia.Cytat:
Zamieszczone przez Peniek242
To smutne... poczytaj i poogladaj sobie cos, to zwykle pomaga. Nic na sile jak to mowia.