Podobaja mi się, nawet bardoz ale tylko kolorowe.
Wersja do druku
Podobaja mi się, nawet bardoz ale tylko kolorowe.
Podoba mi sie pierwsze, ale w wersji kolorowej. B&W w ogole mi nie podeszly. Drugie kolorowe jakies takie bez wyrazu jest, ale pierwsze bardzo dobre. Wrzuc jakies portrety, skoro Ci sie nudzi :) Chetnie poogladam :)
Pzdr
Eddie wywal te paskudztwa B&W ochyda :D a tak serio to te kolorki są naprawde fajoskie zaś B&W wcale ;)
pozdrawiam
Willow, a ja lubie te czarno-biale, serio :) Kolorowe polubilem dopiero pozniej :)
Suchar, jak tylko cos wymodze, to wrzuce, obiecuje :)
Mieliście już okazję poznać moją córkę, ale nie widzieliście jeszcze jak pozuje ;)
Czyli o tym, jak minal mi weekend wielkanocny :)
Bylo spontanicznie i wesolo, tylko paskudnie zimno, dlatego dosc krotko.
A tak na koniec, pokazuje wywolane bez dalszych poprawek RAWy, wiec to i owo moze wadzic w kolorze lub czyms takim ;)
Cdn...
bardzo udany weekend
Eddie, czyżbyś przez ten wielkanocny weekend miał problemy z utrzymaniem pionu? ;)
P.S. Wiem, wiem, kompozycja zamierzona ale skojarzenia są oczywiste :lol:
Agapiet, juz mi jeden taki cos takiego powiedzial ;)
Nie wiem czy dobrze myślę, ale z ostatniego zdjęcia jakoś tak mi wynika , że w drodze następna piękna modelka/model :?: . Jeśli, się mylę to przepraszam, jeśli nie to gratuluję.
Oj... Piotrze Grzesiu... nieźle można sobie nagrabić pudłując :lol:
Piotr, kto wie, kto wie... osobiscie nie mialbym nic przeciwko ;)
Piękne, zmysłowe zdjęcia.
Eddie, które to szkło robiło tą wielkanocną serię?
Lessie, wielkanocna serie robilo 40-150 i przyznam, ze niemal juz zapomnialem jak milo sie z nim pracuje :)
Ostatnie mjut. Poprzednie, takie sobie.
Ostatnie świetne - kolorystyka jest kapitalna, wszystko ładnie współgra.
Wiadomo, tak maluje tylko Olek ;)Cytat:
Zamieszczone przez grizz
Powiedziałbym, ze to raczej zasługa, ze modelka stoi na takim tle na jakim stoi ;)Cytat:
Zamieszczone przez Eddie
No dobra, ale to ja ja na tym tle postawilem, a Olek namalowal to na zdjeciu ;)
Ciąg dalszy udanego weekendu wielkanocnego...
Ciekaw jestem Waszych opinii o takim kadrze. Nic nie bylo przewracane, zdjecie zrobilem wlasnie w pionie. Spotkalem sie jednak do tej pory z dwiema opiniami, ze poziom lepszy.
A Wy co sadzicie?
jakoś tak głowa sama mi się opraca w prawo :) osobiście wolę poziom
może nie tyle pion co chyba za bardzo głowa skierowana w dół wyszła jakoś nienaturalnie. Mi pionowy kadr nie przeszkadza zupełnie
a i jeszcze co mi chodziło po głowie a nie wiedziałem co. To wrażenie "spadania" głowy potęguje zarys tła - ścian, ponieważ stanowią układ odniesienia w przestrzeni. Gdybyś rozmył tło lub uzył innego ;) to pewnie nie zwróciłbym na to uwagi.
Lessie, cenna uwaga - zapamietam na przyszlosc, dzieki! :)Cytat:
Zamieszczone przez lessie
Bylo czarno-biale, ale sie zmylo. Pokazuje kolor.
Po przeczytaniu krótkiego poradnika Tymina postanowiłem się pobawić według jego recepty.
Zdjęcie zrobione w zeszłym roku, obróbka sprzed kilku dni (do galerii wrzuciłem zdjęcie z oryginalnym tłem).
Osobiście mam kilka zastrzeżeń, co można było zrobić lepiej, ale i tak Wam pokażę.
Bardzo ładnie :D
wersja po zastosowaniu sposobu tymin3-a bardzo ładnie wyszła, powiem że jak dla mnie ciekawiej niż ta w galerii
Osobiscie jestem troche w rozterce.Cytat:
Zamieszczone przez west73
Z jednej strony sklaniam sie ku jak najmniejszej ingerencji w zdjecie, w celu zachowania jak najwiekszej naturalnosci. I ta czesc "mnie" podpowiada mi, ze tutaj wyglada to zbyt sztucznie.
Z drugiej jednak strony lubie czasem obejrzec zdjecia wygladajace mniej naturalnie, bardziej wyglaskane. I ta czesc "mnie" podpowiada mi, ze z ciemnym tlem jest bardzo fajnie.
I tak oto wyszlo mi, ze jestem schizofrenikiem :mrgreen:
dla mnie galeriowa wersja lepsza, na tej chyba trochę się rzuca w oczy obróbka, przynajmniej na moim lcd. Czy to dobrze czy nie? Nie wiem, galeriowa kobieta wygląda naturalniej a do takich portretów mnie chyba trochę przyzwyczaiłeś
Sam sie tez :) Na te obrobiona wedle recepty patrze chetnie, ale bardziej naturalna jakos mi tak milej :)Cytat:
Zamieszczone przez lessie
panowie nie popadajcie w histerię, zdjęcia trzeba obrabiać, z głową ale jednak :P :D
pozdrawiam
Wszystko dobrze, ale tez zalezy od tego, czemu maja sluzyc. Jesli robisz zdjecie do katalogu, pewnie - musi byc wyglaskane. Tak samo, gdy tworzysz - na przyklad - portfolio, chociaz tutaj preferowalbym maksimum pracy wizazystki i fotografa, zeby jak najmniej ingerowac programowo.Cytat:
Zamieszczone przez willow32
Ja mam taką obserwację: Ile razy próbuję czegoś nowego w obróbce, początkowo jestem zachłyśnięty efektem i robię sporo tego typu fotek. Po paru miesiącach, kiedy oglądam stare fotki ( czasem mija dłuższy okres czasu ) to wracam do najstarszych, najmniej "głaskanych fotek". Co więcej nieświadomie często tu na forum uświadamiacie mi opiniami i ocenami że najlepsze wersje to te, gdzie fotka była zrobiona w warunkach bliskich ideału i jak najmniej PSuta. Wiem willow, że rynek rządzi się swoimi prawami i nieobrobione fotki się teraz "nie sprzedaszą" tak dobrze jak te naturszczaki - norma postępu. Mimo wszystko im bliżej naturalności tym lepiej dla mnie. Ale doceniam kunszt warsztatu, bo samemu mi daleko do mistrzów PSa.
podoba mi się Jola w kolorze ładny nie sztampowy kadr i wraz z modelką bardzo miłe dla oka, Zeszłoroczne lato bardziej mi leży w kolorze jest jakby pełniejsze a dodatkowo posągowo piękna modelka nadaje szczególny klimat. Pozdrawiam.
Lessie, zupelnie jakbym siebie samego slyszal! :D
Wiejo, wielkie dzieki za komentarz. Ciesze sie, ze doceniles nietypowe kadrowanie w zdjeciu Joli, malo komu sie ono podoba ;)
"zeszloroczne lato"-poza mi sie podoba, kadr rowniez, ale mam pewien dylemat, rozterke, gdy patrze na to zdjecie. Otoz tlo i cala reszta zdjecia jest naturalna, a modleka... zePSuta. Jakis konflikt w tym miejscu nastepuje moim zdaniem. Ja rowniez moglbym napisac to samo co lessie. Oczywiscie dobra obrobka nie jest zla, ale ja wole jak najwiecej naturalnosci. Aha, wersja w kolorze bardziej mi podchodzi.
Pzdr
Eddie,
Ostatni portret bardzo mi się podoba.
Modelka jest wyodrebniona od tła niezauważalnie, kolorki świetliste.
Portret jest bardzo romantyczny poprzez pozę i tło leśne. Gdyby modelka spoczywała bezpośrednio na murawie, to byłby piekny portret arkadyjski (bosa pasterka).
Jeden z lepszych portretów "całościowych". Moim zdaniem oczywiście. Troszkę przeszkadzają mi uwypuklenia w obojczyku, ale to troszkę tylko.
Pzdr, TJ
Suchar, to prawda, postac jest zePSuta. Postanowilem troche poeksperymentowac. Raz na jakis czas dopada mnie chec zrobienia czegos "inaczej", wtedy dopadam PSa i rzezbie. Ogolnie jednak, tak samo jak Lessie, wole zdjecie naturalne, bez zbednego prasowania.
Tadeusz, dzieki serdeczne za komentarz i sugestie - pomysl z "bosa pasterka" postaram sie wykorzystac w najblizszym czasie :)