Zobaczysz jakie będę wstawiał zdjęcia w styczniu;)- zieleń będzie dokładnie tak samo soczysta;).... jak pisałem obróbka tylko poziomami- żadnego nasycania czy koloru selektywnego żeby ożywić.
Wersja do druku
No dobra, jedną wątpliwość wyjaśniłeś :grin:
A co z drugą?
Nie jest to moje złudzenie, wystarczy porównać 146 i 155a. Nie traktuj tego jako czepianie się, ale różnica w zieleni trawy rzuca się w oczy.
Na marginesie- kadr mi się podoba :grin:
Kompletnie nie rozumiem tego porównania - są to zupełnie dwa różne miejsca oddalone od siebie o ok 100km, poza tym zdjęcia robione o różnych porach dnia w zupełnie innych warunkach atmosferycznych(na dodatek w zdjęciu 146 jeżeli mnie pamięć nie myli użyłem narzędzia cień/podświetlenie)
Żeby zaspokoić ciekawość wrzucam oryginał:
Załącznik 25658
----- robiona z w: jpg z ustawieniami aparatu max ostrość, max kontrast, w trybie vivid ......tak leń jestem.
I oryginał z Grat Langdale
Załącznik 25659
....i absolutnie nie traktuję niczego jako czepianie się- swoją drogą jak się porówna te dwa zdjęcia (szczególnie po obróbce) to faktycznie dziwniei sztucznie to wygląda....
Zdjęcia w kolorze chodzi mi o 155a,156a,157a mają dużo cieplejszy odbiór i w porównaniu do poprzednich tych przerobionych na zimno są dużo ładniejsze. Tak ja przynajmniej czuję i postrzegam.
Dziękuję za komentarze;)
Następna wrzutka....
158.
Załącznik 25826
159.
Załącznik 25827
160.
Załącznik 25828
158 nie wiem co chciałeś pokazać jakoś nie podoba mi się:(
159 fajny widoczek bardzo sympatycznie Ci to wyszło :)
160 piękne niebo :) Podoba mi się jego barwa ;)
158- ta owca wygląda jakby słuchała co się do niej mówi.:grin:
Widoczki jak zwykle cieszą oko - lubię ta kolorystykę. :grin:
Podoba mi się 160- bardzo ładne światło i to drzewo między kamiennym murkiem a drogą :grin:
160 najbardziej wpada w oko, przez światło, kolory, symetrię (chociaż ten ostatni element nie jest perfekcyjny ;)). 159 ładnie pokazuje przestrzeń, aczkolwiek wydaje mi się, że wolałabym, żeby wzrok był zatrzymany jakimś detalem.
O 160 juz wszystko zostalo powiedziane, dodam tylko, ze mnie tez sie podoba najbardziej z ostatniej wrzutki.:wink:
Cześć Iszi,
Fajne przestrzenie pokazujesz, i zdecydowanie świetnie ci to wychodzi.
Lubię przeglądać ten Twój wątek, jestem pewny że zawsze miło będę zaskoczony, widząc na poszczególnych stronach świetne ujęcia pejzażowe.
Masz świetną percepcję otaczającej przyrody - akurat taką co zdecydowanie mi odpowiada. Tak i z tych ostatnich - 160 bardzo fajne.
pozdrawiam i życzę dużo ciekawego światła.
Ekstra fotkę dodałeś do galerii. Niezmiennie lubię Twoje krajobrazowe.:grin:
Dotyczy zdjęcia poniżej. :grin:
Dziękuję Wszytkim za wypowiedzi:)
Po krótkiej przerwie spowodowanej kiepską pogodą i "podtopieniem" mojego miejsca zamieszkania Cumbrii zapraszam do Hornister Pass:
Załącznik 26379
Kapitalny klimacik ma ta fotka. Domki na drugim planie rewelka.
Oceniłem już raczej pozytywnie w galerii.
Pozdrawiam
Po poprzednich kilku zdjęciach,które były raczej nijakie, to ostatnie zwraca uwagę na plus.
Lubie takie klimaty.Miejsce i fotka urocze.
Ładnie skomponowany i dopracowany widok który przyjemnie sie ogląda.
Dzięki za opinie. Kolejne z tego miejsca.
162
Załącznik 26422
heh fajno :) ładny widok,ciekawe kolory. i kadr fajny. ładnie umiejscowiłeś tę drogę :)
Krajobrazy przepiękne a Twoje ich przedstawienie tylko dodaje im uroku. Kolejne zdjęcie w klimacie jaki cieszy moje oczy.:)
mmmmmmm miodzio :)
Fajny widoczek choć mam wrażenie że za dużo nieba.
Pozdrawiam
Jak dla mnie, nie tyle za dużo, co za różowe :roll: Ale ja sam od jakiegoś czasu, nie dowierzam mojemu monitorowi :-P
Co mam zrobić - tam tak było. Jak coś mogę wrzucić prosto z aparatu;) .....a i z nowymi ustawieniami aparatu od jakiegoś czasu nie rawy ale jpg z max kontrastem i nasyceniem- tak olek maluję. Pozdrawiam
Iszi, ale spoko. My lubimy róże :wink: Znaczy się ja lubię... Nie wiem czy Helmuthowi do twarzy :-P
Hornister Pass, swym klimatem mi pasi;-)
Pozdrawiam
Kolejny fajny widok. Byc moze troche za czerwony ???:roll:
Witam po dłuższej przerwie; dzisiaj trzy fotki ze Szkocji
Camera Obscura, Edynburg
Załącznik 28617
Highlands
Załącznik 28618
Załącznik 28620
Highlands ladne widoki..
No dawno Cię tu nie było:wink: do pierwszego nie wiem jak się odnieść, drugie zdjęcie rewelacyjne, piękna pocztówka! Ostatnie jakoś mi się nie widzi:roll:
Środkowe - wielkiej zacności zdjęcie!
Pierwsze może gdyby ciaśniej, mniej tła.
W drugim, coś mi nie "pasi"- trzy takie samy elementy krajobrazu? :roll:
wystemplowany brudny śnieg pobocza- brawo za spostrzegawczość
Helmuth Ty masz oko :)