ja dostałem cashback za 9-18 111 zlp z 200
mój bank to milennium ale w tytule jest
OLYMPUS LENS CASHBACK PROMOTION MINUS KOSZTY DBPL 89.01PLN
wiem, że to już wiele osób pisało, ale jest to granda w biały dzień...
Wersja do druku
ja dostałem cashback za 9-18 111 zlp z 200
mój bank to milennium ale w tytule jest
OLYMPUS LENS CASHBACK PROMOTION MINUS KOSZTY DBPL 89.01PLN
wiem, że to już wiele osób pisało, ale jest to granda w biały dzień...
Ja sprawdziłem na infolinii swoich banków;
- Volkswagen Bank direct za przelew 50 euro będzie 40PLN opłaty.
- PKOBP za przelew 50 euro będzie 4-8 PLN opłaty,
przy zakupie Olympus ZUIKO DIGITAL ED 9-18 mm F4.0-5.6 gdzie zwrot to 200PLN.
Wysłałem zapytanie do Olympusa Europe czy nie można otrzymać zwrotu na PayPal [bez żadnych opłat], ale na razie nie mam odpowiedzi.
W moim przypadku WBK zgarnął 81 PLN z 200 PLN zwrotu.
A Inteligo w PKO BP zgarnęło parę złotych. Czyli jednak jest to pewnie kwestia tego, z jakimi bankami pośredniczącymi i na jakich warunkach poszczególne banki mają podpisane umowy.
przy poprzedniej promocji, na 70-300 w u mnie w PKO BP przyszła cała kwota nie pomniejszona , ani o 1zł.
U mnie przyszła cała, ale po paru dniach zabrali kilka złotych.
Wprawdzie w 2 stronę - ja robiłem przelew kuzynce na jej konto w USA.
Wpierw poszła kwota, a ok tydzień później została pobrana opłata za przelew ( w kwocie ok 80zł). Tak więc jak się ma to do powyższego stwierdzenia? (sytuacja miała miejsce już jakiś czas temu więc może miedzy czasie się coś zmieniło)
Nie piszesz o żadnych szczegółach, więc nie mogę nic powiedzieć oprócz tego, że jeżeli to faktycznie był przelew, to Cię orżnęli na kasie. Przy przelewie opłata pobierana jest w jednej tzw sesji i nie ma możliwości pobrać jej po przykładowo tygodniu.
Bank nie może, bez Twojej zgody (np wyrażanej własnoręcznym podpisem pod zleceniem przelewu), obciążyć Twojego konta. Takiej zgody udzielasz np podpisując umowę prowadzenia rachunku (dotyczy np opłat za prowadzenie czy np odsetek od linii kredytowej, debetu, opłat za karty debetowe/kredytowe etc).
Jutro poszukam szczegółów tego przelewu i tam znać do jakiego banku itd. Jak pisałem było to troszkę temu więc nie pamiętam dokładnie co i jak.
"Nie może. Prowizja musi być pobrana razem z transakcją której dotyczy."
No nie wiem czy musi... Rok temu płaciłem zaliczkę za hotel na jednej z greckich wysp, bezpośrednio z mojego konta na konto hotelu. Przelew poszedł, a mniej więcej miesiąc później ściągnięto mi z konta jakieś 50 zł na pokrycie kosztów banku pośredniczącego...
WBK przy przelewach zagranicznych księguje dwie dodatkowe kwoty, prowizję przy 100 EUR jest to 9.50 oraz cyt. "ZRYCZALTOWANE KOSZTY BANKU ZAGRANICZNEGO DO POLECENIA WYPLATY" przy 100 EUR za zryczałtowane koszty ściągnęło mi 20 PLN.
Moim zdaniem koszty przelewów zagranicznych są za wysokie.
No i mi też zeżarło kasę, ze 120zl na konto doszło 90zl, na dwóch szkiełkach 60zl w plecy, a zastanawiałem się jeszcze nad 9-18 :-(
Bank pko inteligo.
Mnie ze zwrotu za 9-18 ubyło 20,- PLN. Bank PKO BP.
Wyklikane z mobilka
to w których bankach jest obecnie ok?
Nie ma takiego banku.
PKO BP (http://www.pkobp.pl) i Inteligo (http://inteligo.pl) to inne banki.
Ja będę miał sporo zwrotu za 70-300, 9-18 i ec-20. Ciekawe ile mbank pociągnie:)
Konta w Inteligo obsługuje bank PKO BP.
bank pko bp z opcja inteligo
http://www.ipko.pl/
Zostawcie już te dziadowskie PKO - właśnie zamykam tam rachunek:)
Pytanie może nie do końca z tej beczki. Ile znaczków(na jaką kwotę) naklejaliście na kopertę żeby dokumenty związane z promocją "E-30 - Rozbuduj swój system!" doszły bez problemów na adres
Olympus D-SLR Promotion
Postfach 1420
32773 Lage
Niemcy
?
Zastanawiam się też czy nie wysłać dodatkowo poleconym bo podobno w dziwny sposób paczki adresowane z i do Niemiec często znikają na Poczcie Polskiej ;)