Dzień powoli kończy się. Nad Folgefoną hula zimny, wręcz lodowaty wiatr. Trzeba szukać miejsca na nocleg....
459
Załącznik 220743
460
Załącznik 220744
...
Wersja do druku
Dzień powoli kończy się. Nad Folgefoną hula zimny, wręcz lodowaty wiatr. Trzeba szukać miejsca na nocleg....
459
Załącznik 220743
460
Załącznik 220744
...
Sobota, radio i takie wspaniałości -miód malina:grin:
To bardzo mi miło. Dzięki :).
Folgefona, kolejny dzień....
461
Załącznik 220753
462
Załącznik 220754
463
Załącznik 220755
...
Piękne te krajobrazy.
Dzięki, cieszy to bardzo. Zwłaszcza teraz. :)
Jedna z nieskończonej ilości pięknych dolin. Przybierającej co parę chwil inny wygląd i nastrój. Można siedzieć w takim miejscu cały dzień i obserwować zmiany w krajobrazie.....
464
Załącznik 220826
...
@464 Jedna z nieskończonej ilości pięknych dolin. Przybierającej co parę chwil inny wygląd i nastrój. Można siedzieć w takim miejscu cały dzień i obserwować zmiany w krajobrazie.....
Fakt, można patrzeć i patrzeć, i cieszyć się tym pięknem.
Skłania do kontemplacji jaki piękny jest ten świat.
Dzięki że nam go prezentujesz.
Popieram Dobrze że na to wszystko pokazujesz.
Ciekawy wątek i piękne zdjęcia:wink:
Piękne krajobrazy i bardzo dobrze pokazane.
Dzięki Camilo :).
A ja dziękuje, że zostawiasz ślad po swoich wizytach tutaj. :)
Miło mi to czytać i zapraszam ponownie :).
Dzięki wyszomirze :).
Gdzieś daleko w północnej Szwecji...
465
Załącznik 220843
466
Załącznik 220844
467
Załącznik 220845
...
Dalszy ciąg "gniotów" z czarnej d.... :mrgreen:
Jedno miejsce, ale jak inne o różnych porach i "stronach" patrzenia...
468
Załącznik 220892
469
Załącznik 220894
470
Załącznik 220893
...
alez mi trzeba bylo na tą przestrezeń sie napatrzeć :)
Cudo, uwielbiam takie widoczki / Lofoty?/
Na 464 nie doczekałeś się gościa z kosiarką na dachu, szkoda :wink:
Dobrze, że ls ponownie rzucił mnie do .... tego wątku. Mozna oglądać, oglądać i cieszyc oczy i duszę. Świetni pokazane uroki wydawało by się na pierwszy rzut oka nieciekawych miejsc. A ileż w nich piękna.
Ta odmienna od naszej przestrzeń wciaga, zaciekawia, zmusza do podziwiania swej inności. Świetnie to przedstawiłeś i pozwól, że od czasu do czasu będę tu wracał głodny wrażeń.
Patrzeć i nie żałować sobie, póki wzorem Adobę nie ma miesięcznego abonamentu :mrgreen:
Tak Lofoty, ale już powyżej Trondheim jest już bardo fajne wybrzeże. A za Mo i Raną zaczyna się kraina z bajki. Lofoty to mała wisienka na torcie. Znana i uznana bo wszystkie atrakcje są na małym obszarze. Dając możliwość ekspresowego ich zaliczenia. :mrgreen:
Wybrzeże poniżej i powyżej wymaga więcej, dużo więcej czasu i trzeba wozić się promami. Ale jest jeszcze ciekawiej :)
Fota zrobiona na wiosnę, więc musiałbym chyba trochę długo czekać na "kosiarza" :).
Cieszy mnie to co piszesz :). Dziękuję bardzo.
Nie żałuj sobie i oglądaj do woli. :)
Ta inność, albo egzotyka, wciąga jak bagno. Coś na ten temat o Afryce pisał @Lilen :).
Oczywiście zapraszam częściej.
Teraz jedno miejsce na Vestvagoy w różnych ujęciach, różnymi obiektywami z polarem i bez..... :).
Coś dla miłośników kąpieli, zimnych kąpieli. A właściwie bardzo zimnych kąpieli ... Temperatura wody około 8 stopni... :mrgreen:
471
Załącznik 220914
472
Załącznik 220915
473
Załącznik 220920
A to już kawałek dalej, wieczorem...
474
Załącznik 220917
Niekończący się sunset.... ca. godzina 23 :)
Tu mi dobrze, tu mi ciepło. Nie jadę dalej ..........
475
Załącznik 220919
...
471, 472, 473 - fajny ten kamyk w tle :)
No w końcu jakiś portret a nie tylko (piękne) krajobrazy i krajobrazy ;)
A tak na poważnie jak zwykle piękne zdjęcia pięknych miejsc.
Bardzo fajny, ale ciągle trafiałem tam w kiepskiej porze dnia. Muszę się poprawić :)
Hmmmm ...
Od portretów to mamy nadwornego mistrza z garażu. I nawet nie będę próbował myśleć o konkurowaniu :).
Staram się uwolnić z tych bezdusznych cyferek w RAWach na dysku trochę piękna :)
Z wody też widoki są fajne. Gdyby tylko nie ten zimny przenikliwy wiatr....A właściwie jego lekka letnia wersja :mrgreen:
Norwegowie to zahartowani twardzi ludzie :). Chodzą uliczkami w letniej odzieży i sandałkach jedząc lody, gdy ja zahartowany mors z południa ściągam windstopper z puchówki :mrgreen:.
Widok na ośnieżone Lofoty z zatoki Storgunnen.
476
Załącznik 220965
...
Jedno jest bardzo ważne wybierając się w tamte strony. Filtr UV :) ....
Bez niego robi się nieprzyjemnie niebiesko. Co skutkuje katowaniem siebie i foty w edycji.
477
Załącznik 220972
A to dla @Krakman -a miłośnika lasu :). Aby nie czuł się przytłoczony tu stertą kamieni :lol:
478
Załącznik 220975
...
Zawsze z przyjemnością tutaj zaglądam, Lofoty pięknie pokazane.
Dzięki Muminku :).
A teraz zmiana kodu.... Jesień w Westlandzie z przodu :)....
479
Załącznik 220981
...
478 - piękne miejsce
479 - drzewo robi zdjęcie
Wtedy to byłby niewątpliwie Wielki Błękit :mrgreen:
480
Załącznik 221002
...
Fajne zdjęcie 480 . Fajne miejsce.
Ciekawe jakby się żyło w domku na takim odludziu.
Chyba nie ma jednoznacznej odpowiedzi na Twoje pytanie. Wszystko zależy od preferencji i potrzeb. Ten domek ze zdjęcia, to akurat domek letni przeznaczony na wypady niedzielne lub świąteczne. W zimie może tam być ze dwa metry śniegu. :)
Domy całoroczne z małymi wyjątkami zawsze stoją w pobliżu odśnieżanej drogi. Ta tutaj nie należy do takich.
Samotne w ostatnich promieniach zachodzącego słońca. Za chwile zacznie się pierwsza jesienna zimna noc w górach Telemarku ....
481
Załącznik 221022
...
Tak też się zastanawiam. My się takimi miejscami ekscytujemy, bo to dla na s egzotyka, ale gdybym miał siedzieć w takim domku pzrez kilka miesięcy - podejrzewam, ze po pewnym czasie by sie mi te widoki znudziły i zatęskniłbym za naszymi lasami, czy obrośniętymi nieco inną roślinnością jeziorami. A co do samego zdjęcia - bardzo przyjemne.
Wyszomirze jest tak jak piszesz. Gdy powiesz mieszkańcowi "cudownego" dla siebie miejsca, że mieszka w "edenie" to spojrzy na Ciebie jak na dziecko specjalnej troski i zapyta się. A co tutaj jest takiego pięknego hmmmmm? Spotkałem się z tym wielokrotnie.
Jestem przekonany, że jedynym marzeniem wielu z tych ludzi obdarowanych przez los, jest ucieczka do największego miasta w okolicy i "normalne życie"..... gdyby tylko finanse pozwoliły.
Punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia :lol:
W Lofoty jeszcze nie dotarłem, pewnie poczekają do mojej emerytury... Zwłaszcza jurto i pojutrze...
Polecam :),
Powinieneś się spieszyć. Widziałem projekt budowy autostrady wzdłuż wybrzeża z południa na północ... Jeśli weźmie się za to "Państwo Środka" tak jak za inne inwestycje drogowe w Norwegii, to za niedługo z Lofotów pozostanie kupka rozdeptanych i śmierdzących kamieni z koniecznością rezerwacji terminu, aby móc je zobaczyć :???:
Gdyby promy pływały, już bym tam był :).
Dwa tygodnie pod kluczem? :)
Cd...
482
Załącznik 221144
483
Załącznik 221146
484
Załącznik 221150
485
Załącznik 221149
486
Załącznik 221153
...
Piękne te krajobrazy. Przede wszystkim 484 mnie urzekło, ale i 485 niewiele mu ustępuje.
484 - górskie strumienie, wodospady, tęcza... szukałeś złota ? :mrgreen: