Jak weźmiemy takiego D600 z 24-70 lub 14-24 to też możemy powiedzieć że jest pokracznie. Dla mnie jest jest ok :-)
Wersja do druku
Jak weźmiemy takiego D600 z 24-70 lub 14-24 to też możemy powiedzieć że jest pokracznie. Dla mnie jest jest ok :-)
Dokładnie tak. Ten maluszek dotarł dzisiaj do mnie ale wrażenia dopiero jutro oczywiście w odniesieniu do e-m5.
Tak powinien wyglądać E-M10 :)
Załącznik 118092Załącznik 118093
Załącznik 118094Załącznik 118095
Grip i 12-40 jakoś mi do niego nie pasują, zastanawiam się jeszcze nad 25/1.8 i 20/1.7 - obu mieć nie ma sensu.
Najładniej wygląda z mZD17. U mnie 12-40 też ma zakaz kopulowania z 10. Stanowi parę z 5 :mrgreen:
Kurcze, a mi pasują i to bardzo dobrze. Wygodnie się go trzyma i nawet zdjęcia da się robić. Oczywiście, zgadzam się, że E-M10 z naleśnikami wygląda SŁODZIUTKO!!! Tylko co z tego jak w kieszeń dalej ciężko go wsadzić. Ja takiego 20/1.7 mam prawie non-stop przypiętego do E-P3, jak gdzieś idę to prawie zawsze biorę go do kieszeni kurtki, każdej (czy to już jakaś choroba?).
Z drugiej strony ja mało marudny jestem i takie 12-40 nawet z E-P3 mi nie przeszkadza. :-P
Mam E-M10 od kilku dni i chcę się odnieść w stosunku do E-M5.
Pierwsze wrażenie to jakiś taki plasticzak ale po pewnym czasie mi to przeszło. Faktycznie mniejszy od starszego brata. Nieco lepiej zaprojektowane guziki na górze tylnej ścianki. Super LCD i wbudowana lampka która pomimo tego usytuowana jest w niższym kominku.Gniazdo statywowe w osi optycznej obiektywu. Jedyne co mi się gorzej widzi w tym modelu to gniazdo z klapką na baterię i kartę SD. Trochę to takie tandetne i jednak mniej wygodne. Pozostałe rzeczy podobne w obu modelach nie wnikając w szczegóły i budowę wewnętrzną.
A zapomniałbym konfigurowalność 10-ki pierwsza klasa no i jak dla mnie wisienka na torcie super funkcjonalne wifi z geotagowaniem ze smartfona.