Lepiej.
Tylko sie konflikt zrobił: niebo niebieskie/karmazynem a poświata/mgła nad górami zieleń/żółcią i się gryzą może Mirek zajrzy i poustawia.
Ja to zrobiłem tak:
Załącznik 108062
Wersja do druku
Lepiej.
Tylko sie konflikt zrobił: niebo niebieskie/karmazynem a poświata/mgła nad górami zieleń/żółcią i się gryzą może Mirek zajrzy i poustawia.
Ja to zrobiłem tak:
Załącznik 108062
Świetnie Ci wyszło Saboor. Dużo mi brakuje jeszcze umiejętności :)
Widzę. Dla mnie jest i tak super. Teoretycznie patrząc to zawsze mogłoby być lepiej.
[37] próbuję z tymi portretami non stop, raz krzywo i to już wiem, że zły pomysł. A co powiecie na temat tego?
Cześć. Szczerze? fatalnie. kadr , wyraz buzi modelki, to nie współgra nawet w 1%. Sorry za szczerość i może ostre słowa. Sztuka portretu łatwa nie jest. Zacznij trenować może w tematyce dokumentalnej street foto, łap ludzi w róznych momentach, przypadkiem, zacznij kadrować, a potem przejdź do pozowanych zdjęć.
Tu modelka nie czuje się wyluzowana, nie ma tej lekkości komunikacji obrazowej między modelką i fotografem. Zwracaj uwage na szczególy, otoczenie, ubiór, pozę, nastrój modelki. Fotograf emanuje swoją energią na modelkę - staraj się by było jak najbardziej naturalnie.
powodzenia. będzie dobrze.
Dzięki za konstruktywną krytykę. Właśnie po to wstawiam zdjęcia, żeby się dowiedzieć. Trzeba się szkolić bez przerwy :)
EDIT. Moim problemem jest jeszcze głównie to, że więcej uwagi skupiam odnośnie ostrości zdjęcia, samej obróbki później i dylematów czy nie za dużo koloru, czy za mało. A powinienem bardziej się skupić na odpowiednim kadrze, sytuacji, szczegółach kompozycji.
wiesz ja za portrety sie nie biore dlatego, że jestem mrocznym człowiekiem. A w tego rodzaju fotografii należy wyciągnąć piekno kobiety a nie ją tłamsić.
Jak focisz buduj radosną atmosferę, niech nie czuje tremy przed obiektywem. Ja subiektywnie tu takową tremę wyczuwam.
No zaprzestanie szkolenia i rozwoju to śmierć.