Ładne zdjęcia. I ładne miejsca pokazałeś. A tak z ciekawości zapytam. Jak chodziłeś po takich lasach nazbierałeś może grzybów ? Grzybiarzy spotkałeś?
Taki mokry teren chyba sprzyja rozwojowi grzybków. :mrgreen:
Wersja do druku
Ładne zdjęcia. I ładne miejsca pokazałeś. A tak z ciekawości zapytam. Jak chodziłeś po takich lasach nazbierałeś może grzybów ? Grzybiarzy spotkałeś?
Taki mokry teren chyba sprzyja rozwojowi grzybków. :mrgreen:
Z tego co wiem, to Romek ma już zapas grzybów na cały rok, po tym urlopie :D
Wrzutka jesienna...ostatnia panoramka najlepsza.
Bardzo mi się podoba ten motyw wody wokół drzew, pokrytej jeszcze dodatkowo kożuchem złotych liści. :) Uważam, że to jest niesamowicie malownicze.
Urlop się skończył :(
Podsumowując polecam gorąco wszystkim miłośnikom przyrody, ciszy i spokoju odwiedzenie tej cudownej krainy osia. Na fotkach pokazywałem nie raz bagniste tereny ale proszę się absolutnie nie zrażać, wszystkie zdjęcia były robione "suchą stopą", z wyjątkiem jeziorka w brzezinie ale i tu okazało się że dało się podejść bez gumowców, suchy szlak znalazłem wracając do samochodu. Inna sprawa że obecny nadmiar wilgoci w lasach spowodowały dwu tygodniowe ulewy przed moim przyjazdem, normalnie tak Biebrza wygląda na wiosnę.
Polecam również jako bazę wypadową dom Piotra czyli moosa, sześć miejsc do spania i pyszne domowe obiady Tamary.
Bardzo ładne i ciekawe zdjęcia. Zwłaszcza te latawcowe. Faktycznie jeżeli ktoś głębiej wejdzie w ten temat, to i wyniki uzyska.
Kolejny urlop dziwnym trafem spędzam nad Biebrzą. Pociągnę więc ten wątek dalej.
Na początek przedstawię Matyldę, postać znaną i lubianą ;) W porze śniadaniowej przy Carskim Trakcie nieopodal wieży widokowej na Ławkach.
Załącznik 111948
Załącznik 111944Załącznik 111945Załącznik 111946Załącznik 111947
Pojeździliśmy trochę z Muminkiem i Moosem po okolicy i aż trudno uwierzyć ile osi można spotkać przy drogach.
Załącznik 111949Załącznik 111950Załącznik 111951Załącznik 111952Załącznik 111953Załącznik 111954