Odp: M.Zuiko Digital ED 12-40 mm f/2.8 PRO
w tych czasach kupowałem system lustrzankowy + słoiki, były piekne czasy
Piękne czasy to były. Za E-30, rynkową nowość, w kicie z 14-54 II zapłaciłem 5.000 zł. Do tego w promocji za friko dostałem lampę wartą wtedy chyba jakieś 800 zł. Dzisiaj można o tym pomarzyć.
Inna sprawa, że pensja od tamtego czasu to mi wzrosła o jakieś 100%, ale to raczej łut szczęścia, niż wzrost średniej krajowej :)
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
Piękne czasy to były. Za E-30, rynkową nowość, w kicie z 14-54 II zapłaciłem 5.000 zł. Do tego w promocji za friko dostałem lampę wartą wtedy chyba jakieś 800 zł. Dzisiaj można o tym pomarzyć.
Inna sprawa, że pensja od tamtego czasu to mi wzrosła o jakieś 100%, ale to raczej łut szczęścia, niż wzrost średniej krajowej :)
Teraz za tę cenę masz X-E1 w kicie. Jakby wziąć pod uwagę relację ceny do "jakości obrazka" to chyba nie wygląda to najgorzej. :wink:
No ale byłoby miło, gdyby to był Olympus, a nie Fuji :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Harnas
Niestety dość prawdopodobna cena.
Choć z drugiej strony, zawsze taniej od Panasonica.
Do przyszłych wakacji mam nadzieję sobie nabyć :)
Cytat:
Zamieszczone przez
MAF
Przy okazji, do czego służy ten L-fn przycisk?
Rozumiem że można jakąś funkcję do niego podpiąć?
Rozumiesz dobrze. Domyślna funkcja, to zablokowanie ostrości złapanej przez AF, ale można podpiąć całe mnóstwo dodatkowych funkcji, stosownie do aparatu, który ma w menu definiowanie L-Fn, czyli E-M5 i E-M1.
Cytat:
Zamieszczone przez
Jack
Rozumiesz dobrze. Domyślna funkcja, to zablokowanie ostrości złapanej przez AF, ale można podpiąć całe mnóstwo dodatkowych funkcji, stosownie do aparatu, który ma w menu definiowanie L-Fn, czyli E-M5 i E-M1.
A jeśli podłączy się obiektyw z L-Fn do takiego wypasionego korpusu jak e-pl5 to ten przycisk w ogóle działa?
Cytat:
Zamieszczone przez
MAF
A jeśli podłączy się obiektyw z L-Fn do takiego wypasionego korpusu jak e-pl5 to ten przycisk w ogóle działa?
Zadajesz pytanie retoryczne. Jakby co ja mam PM2 i dziękuję za matrycę i krzywą S.
Cytat:
Zamieszczone przez
gietrzy
Zadajesz pytanie retoryczne. Jakby co ja mam PM2 i dziękuję za matrycę i krzywą S.
Retoryczne, nie retoryczne, działa czy nie?
Rozumiem że z korpusami innymi niż om-d działa w trybie domyślnym, czyli blokada ostrości?
Cytat:
Zamieszczone przez
MAF
...Rozumiem że z korpusami innymi niż om-d działa w trybie domyślnym, czyli blokada ostrości?
Muszę Ciebie pochwalić - dobrze rozumiesz:-) (czyli blokuje ostrość)