A700 - problem z AFCytat:
I inne problemy
grizz:dodałem o czym te linki.
Wersja do druku
A700 - problem z AFCytat:
I inne problemy
grizz:dodałem o czym te linki.
Czepiasz się... w kilku sztukach z jednej serii wystąpił problem z AF. W jednym przypadku user źle skonfigurował aparat, a w drugim problem wieszania rozwiązany został upgradem softu. Chyba nikt po SONY nie oczekiwał cudów i na starcie systemu Alfa ludzie powątpiewali w solidność ich produktów. Nie ma jednak powodów do rozdmuchiwania całej sprawy ;-)Cytat:
Zamieszczone przez celebrity plus
Właśnie nastrzelałem się nową Alfą.
Powiem szczerze - nie miałbym na co narzekać...
Ergonomia extra a mam Dziadka.
Nie tchnie tak plastikiem jak poprzednie Dynaksy i A100
AF mnie rozwalił - z budżetowym 70-300 łapał nawet w ciemnym pomieszczeniu.
Seria...nie wypowiem się bo jeszcze jestem w szoku...
Fajne rozwiązanie z łapaniem ostrości po przyłożeniu oka do wizjera
LCD to już jest Telewizor...nie LCD
Słowem - fajniutki sprzęcior.
Przy dziadku wszystko ma AF zabójczy :mrgreen: Co dopiero powiesz jak weźmiesz do rączek D300 ;-) Skoro jest lepiej niż dotąd było to mi ciężko to sobie wyobrazić :twisted:Cytat:
Zamieszczone przez lessie
Napisz najlepsze... ocena ekspozycji na nim to sama przyjemność. Krótko miałem A700 w rękach, ale LCD przebija wszystkie jakie dotąd widziałem. Ciekawe jak wypadnie LCD z D300 w porównaniu do tego z A700. O ile pamiętam są bardzo podobne. Ta sama wielkość, ta sama rozdzielczość. Wolałbym nieobracany LCD tej jakości niż obracany przeciętnej jakości ;-)Cytat:
Cytat:
Tylko się nie zakochaj/co Żonka powie/ :D
ekspozycji jak ekspozycji...na tym nawet szum można ocenić, nie mówiąc o ostrości...
Ale najlepszy jest dźwięk serii a potem przewijanie na Telewizorze - wygląda jak film...
No i ten wizjer - kolejny Telewizor.
Nic. Ucieszy się... o ile pamiętam lessie mocno pracuje na nowy sprzęt :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez leodan
Pozdrawiam...
no faktycznie taki LCD to bym z tych sprzętów zapożyczył. OLEK zawsze dawał fajne ekraniki, więc takiego 640x480 też się dochrapie za roczek... po mydlastym LCD Dziadka Lessie musiał dostać palpitacji.
lessie:
nie zamęcz Kobity, bo wyschnie na wiór i nie będzie kogo focić.
http://www.cyberfoto.pl/tematy-ogoln...biektywnie.htm
:roll:Cytat:
a teraz się jatka zrobiła!! :)
Okazuje się ze .... tak tak wyszły na jaw wady AFu!!!! strzela po kilka metrów za punktem, i co najciekawsze próby tuszowania są ... Sony wie o tym od kilku tyg i nadal szaaaaaaaaa.... Ludzie nie chca wysyłać a700 do serwisu bo Sony i KM nie miały dobrej opinii serwisanów ... (przy BF kolegi na a100 erkanik LCD mu wyczyścili a BF został). Serwis trwa kilka tyg, 3 tyg to raczej standard był.
Mialem okazje pobawic sie kwadrans A700.
-geometria bdb, nawet ciut lepsza niz w E-3 /dla moich dloni/
-LCD /miod-malina/,
-seria /kalasznikow/,
-AF z 16-105 porownywalny z 12-60 -nie wiem dlaczego na fotopolis napisali, ze jest wolny?,
Niestety brak podgladu na zywo zadecydowal, ze zostane przy E-3. Chociaz jakbym wchodzil w system to kto wie... :mrgreen: